Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διακίνηση επικίνδυνων προϊόντων σε χώρα της Ε.Ε

23/11/2007
Ανακοίνωση του ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Διακινήθηκαν στην Ιρλανδία προϊόντα με συστατικό το αριστολοχικό οξύ, το οποίο προκαλεί νεφροτοξικότητα.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση των ανωτέρω προϊόντων, εφίσταται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Ιρλανδίας, διακινήθηκαν στην Ιρλανδία τα προϊόντα 1. Xie Gan Wan tablets, 2. Bai Tou Weng Wan tablets, 3. Chuan Xiong Cha Tiao Wan tablets, 4. Xiao Qin Long Wan tablets, κινεζικής προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα περιέχουν σε διάφορες ποσότητες αριστολοχικό οξύ (aristolochic acid), συστατικό των φυτών του γένους Aristolochia, το οποίο προκαλεί νεφροτοξικότητα.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση των ανωτέρω προϊόντων, εφίσταται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα είναι το νούμερο 1 brand Ωμέγα-3, σύμφωνα με την IQVIA
Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Peifasyn Academy: Νέο live webinar για την επείγουσα αντισύλληψη και τη συμβουλευτική
Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
129 κενές θέσεις φαρμακείων στην Περιφέρεια Αττικής
Πολλές οι άδειες στην Ανατολική Αττική
Τα 64 λεπτά που μπορεί να αλλάξουν την κερδοφορία ενός φαρμακείου
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, Founder και Managing Director prais.ai
277 κενές θέσεις φαρμακείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι θέσεις στη Μαγνησία