Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Διαφωνούν οι φαρμακοποιοί για το νέο Δελτίο Τιμών

25/5/2018 11:20:45 πμ
Οι μειώσεις στις τιμές καθιστούν ασύμφορα προς πώληση πολλά φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την δημοσίευση προς διαβούλευση του νέου δελτίου Τιμών Φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις:

1. Για άλλη μια φορά μειώνονται οι τιμές πολλών φαρμάκων με χονδρική τιμή 1.5 €, 1.39 €, 1.41 € και 1,01 €, σε ποσοστό μέχρι και 92,81%.!


2. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης πολιτικής θα είναι να αποσυρθούν από την αγορά παλιά και καταξιωμένα στην υγειονομική κοινότητα φάρμακα και να εισέλθουν «νέα» σε πολλαπλάσια τιμή. Με τον τρόπο αυτό θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ στο όνομα του εξορθολογισμού του.


3. Παράλληλα η φαρμακευτική δαπάνη θα αυξηθεί, λόγω αναγκαστικής εισαγωγής σκευασμάτων μέσω ΙΦΕΤ σε πολύ υψηλότερη τιμή.


4. Φυσικά ουδείς υπολογίζει την απομείωση της αξίας των αποθεμάτων που είναι αναγκασμένα να διατηρούν τα φαρμακεία. Η επιβάρυνση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που έχουν πλήξει τα φαρμακεία τα προηγούμενα χρόνια.


5. Από την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική πολιτική οριζόντιας μείωσης των τιμών δεν εξαιρέθηκαν και τα γενόσημα για τα οποία ενώ εξαγγέλλονται πολιτικές στήριξης, μειώνονται και πάλι οι τιμές. Μείωση που αντανακλάται και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα τονίσει πως η μείωση των τιμών των φαρμάκων όταν γίνεται άκριτα και με καθαρά κοστολογικά κριτήρια, δεν οδηγεί στην περιστολή των δαπανών αλλά σε αύξηση τους μέσω της υποκατάστασης τους από «νέα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους