Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δημιουργείται Εθνικός Κεντρικός Κατάλογος Φαρμακευτικών Σκευασμάτων

30/1/2019 3:21:09 μμ
Συγχαρητήρια επιστολή της ΠΕΦΝΙ προς το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την απόφαση του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Εθνικού Κεντρικού Καταλόγου Φαρμακευτικών Σκευασμάτων, χαιρετίζει με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).

Όπως τονίζει στη σχετική επιστολή που απέστειλε στον γ.γ. του υπουργείου Υγείας Γεώργιο Γιαννόπουλο, «το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε διαχρονικά αίτημα των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών σε συνδυασμό με τη δημιουργία κοινού συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους νοσηλευόμενους».

Η ΠΕΦΝΙ θεωρεί πως ο συνδυασμός των δύο παραπάνω ενεργειών μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές δικλείδες ασφαλείας για την φαρμακευτική φροντίδα, την ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων, τα registries καθώς και για την ορθολογική οικονομική διαχείριση των ακριβών και εξειδικευμένων φαρμάκων που διακινούνται προς χρήση των ασθενών που εξυπηρετούνται από τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία.

Η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (ΕΑΗΡ, Director of Professional Development), Δέσποινα Μακριδάκη, σε δήλωση της αναφέρει ότι «η λειτουργία ενιαίας επιστημονικής πλατφόρμας για το φάρμακο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο σωστής επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων, των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών» και τονίζει πώς «οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί με την επιστημονική τους εξειδίκευση, την κλινική εμπειρία και τη γνώση των διεθνών προτύπων που διαθέτουν, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο της πολιτικής ηγεσίας για τον εξορθολογισμό των δαπανών διασφαλίζοντας παράλληλα την παροχή βέλτιστης φαρμακευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έως 18/07 οι αιτήσεις
Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ