Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΔηΕΦ: Να διασφαλιστεί ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα έχουν καμία ζημία από το λάθος της ΗΔΙΚΑ

18/7/2022 2:49:26 πμ
Τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος δημοσιεύει η παράταξη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί με το πρόβλημα που προέκυψε στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με τη λανθασμένη εκτέλεση συνταγών των ανασφάλιστων (και άλλων περιπτώσεων), το διάστημα από 8/7 στις 16:00 έως 11/7 στις 18:10. Πολλοί προβληματίζονται αν θα υπάρχουν συνέπειες και αν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, αν και είναι σαφές πως δεν είχαν καμία ευθύνη.  Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συνταγές εκτελέστηκαν με βάση τις τιμές λιανικής και όχι τις τιμές αποζημίωσης, όπως θα έπρεπε. 

Ανταποκρινόμενη στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η παράταξη Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών δημοσιεύει τις προτάσεις της για την επίλυση του θέματος και ζητά:
• 'Αμεση ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ όλων των φαρμακοποιών με λανθασμένα εκτελεσμένες συνταγές, ώστε να εφησυχάσουν οι υπόλοιποι αλλά και να εξοικονομηθεί χρόνος. Η ΔηΕΦ ενημερώθηκε από τον ΠΦΣ ότι οι λανθασμένες συνταγές είναι λίγες σε αριθμό.

• Να υπάρξει διασφάλιση της επίλυσης όλων των πιθανών προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν από αυτήν τη διαδικασία (υπογραφή παραλήπτη, έκδοση απόδειξης, διαφορά εισπραχθέντου ποσού), ώστε οι φαρμακοποιοί να μην έχουν καμία ευθύνη ούτε ζημία. Σημειώνει δε ότι οι φαρμακοποιοί τόσα χρόνια συμμορφώνονται σε κάθε νέα αλλαγή που ζητούν ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ και με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται από λάθη για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο