Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Δέντρα καλύπτουν τις προσόψεις φαρμακείων

22/6/2023 12:24:01 πμ
Τι έκανε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πιερίας για να λύσει το πρόβλημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εικόνα του δρόμου που βρίσκεται το φαρμακείο του Ελ. Κουιμτζίδη πριν από το κλάδεμα των δέντρων
Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται σε περιοχές της χώρας με τα ψηλά και απεριποίητα δέντρα στα πεζοδρόμια των πόλεων, τα οποία κρύβουν την πρόσοψη και τους σταυρούς των φαρμακείων. Ιδίως κατά τη διάρκεια εφημεριών και διανυκτερεύσεων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τον κόσμο, που ενδεχομένως δεν γνωρίζει καλά την περιοχή, να εντοπίσει πού βρίσκεται το ανοιχτό φαρμακείο.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετώπιζε και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πιερίας, Ελευθέριος Κουιμτζίδης, ο οποίος έχει κάνει πολλά αιτήματα προς το Δήμο για το κλάδεμα των δέντρων, χωρίς ανταπόκριση. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο f.daily ωστόσο, όταν ενημέρωσε το Δήμο ότι το θέμα αφορά τη δημόσια υγεία, καθώς οι ασθενείς δεν μπορούν να βρουν το φαρμακείο, τότε τα αρμόδια συνεργεία κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν την επόμενη κιόλας ημέρα να λύσουν το πρόβλημα.

«Είχα εφημερία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος και δεν μας έβρισκε ο κόσμος. Είχα κάνει εκκλήσεις προς το Δήμο, ακόμα και μέσω της εφαρμογής του Δήμου Κατερίνης Nοvoville όπου είχα αναρτήσει και φωτογραφίες. Δεν είχα όμως διευκρινίσει ότι πρόκειται για φαρμακείο. Μόλις το είπα αυτό, ήρθαν αμέσως», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο f.daily, δίνοντας μια χρήσιμη συμβουλή σε όσους φαρμακοποιούς αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)