Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δεν κλείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

11/10/2023 12:08:36 πμ
Τη διαβεβαίωση έδωσε η Διοικήτρια του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη διαβεβαίωση ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσουν έδωσε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε αποθήκες. 


Μιλώντας στο iatropedia.gr τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατηγορηματικά όχι. Τα φαρμακεία μας θα εξακολουθήσουν να δέχονται κόσμο εδώ, εάν οι ίδιοι οι ασθενείς επιθυμούν να έρχονται μόνοι τους να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους χωρίς ταλαιπωρία. Οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να έρχονται. Όμως, ο πρόσφατος νόμος δίνει τη δυνατότητα σε ένα Χ αριθμό ασθενών, που επιθυμεί να λαμβάνει τα φάρμακα κατ' οίκον, να τα παραλαμβάνει κατ' οίκον. Απλώς αντί για 5 χιλιάδες άτομα που εξυπηρετούμε σήμερα, θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ένα μεγαλύτερο αριθμό».


Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, τα οποία ανέφεραν ότι θα μπει λουκέτο στα κατά τόπους φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τους χιλιάδες ασθενείς να διαμαρτύρονται για αυτήν την εξέλιξη. Τα δημοσιεύματα πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου στη Βουλή που διευρύνει τη διαδικασία παράδοσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) στο σπίτι των ασθενών. Αναφερόμενος στο μέτρο αυτό, ο υπουργός είχε τονίσει πως αναμένεται να ωφεληθούν 120.000 ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες νόσους (πολλαπλή σκλήρυνση, καρκίνο κ.ά.) και λαμβάνουν ακριβές θεραπείες κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Παρόλα αυτά όμως οι παραπάνω δηλώσεις δεν σηματοδοτούν το τέλος της λειτουργίας των φαρμακείων του Οργανισμού, όπως κακώς κάποιοι ερμήνευσαν.

Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες χρησιμοποιώντας το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ παράλληλα ενημερώνει ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα (sms) που αποστέλλονται με το λογότυπο του Οργανισμού στα κινητά τηλέφωνα ασφαλισμένων, έχοντας στόχο την εξαπάτησηΟ ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή όλων, διευκρινίζοντας ότι τα sms μηνύματα που αποστέλλει είναι μόνο ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ. κ.ά. 


Το κινητό τηλέφωνο, στο οποίο αποστέλλονται τα sms, δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (είτε τηλεφωνική είτε μέσω sms είτε μέσω email) για τη γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα IBAN κτλ., συνεπώς οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζονται αυτού του είδους τις πληροφορίες με κανέναν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή