Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

COVID-19: Όσοι νοσηλεύτηκαν έχουν περισσότερα αντισώματα
Σύμφωνα με ελληνική μελέτη σε συνεργασία με το National Cancer Institute των ΗΠΑ
Δεν υπάρχει συσχέτιση των ΜΣΑΦ και της ιβουπροφαίνης στην εξέλιξη της νόσου COVID–19
Η ιβουπροφαίνη μπορεί να ληφθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της COVID-19 όπως ο πυρετός και ο πονοκέφαλος

Δεν ευθύνονται τα γαλακτομικά για την παιδική παχυσαρκία

25/5/2018 11:16:26 πμ
Γάλα, τυρί και γιαούρτι δίνονται άφοβα στα παιδιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί και το γιαούρτι, δεν ευθύνονται για την παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή της διασποράς.


Η μελέτη (μετα-ανάλυση), που παρουσιάσθηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας στη Βιέννη, αξιολόγησε όλες τις έρευνες των τελευταίων τριών δεκαετιών (95 συνολικά) που αφορούσαν τη σχέση γαλακτοκομικών και βάρους των παιδιών, οι οποίες αφορούσαν πάνω από 203.000 άτομα.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ανέστη Ντούγκα του γαλλικού Ινστιτούτου Paul Bocuse, ανακοίνωσαν ότι δεν βρήκαν καθόλου ενδείξεις που να συνδέουν το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά με το λίπος του σώματος και με το βάρος.


«Είναι σημαντικό ότι αυτό ισχύει για όλα τα είδη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα ευρήματά μας πρέπει να άρουν τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι γονείς και οι οποίες τους οδηγούν να περιορίσουν την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών από τα παιδιά τους, από φόβο μήπως παχύνουν», δήλωσε ο Ντούγκας.


Ο Έλληνας ερευνητής είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005) και πήρε το διδακτορικό του στην επιστήμη της διατροφής από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ (2011). Αφού έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο σουηδικό Πανεπιστήμιο της Λουντ, από το 2016 είναι ερευνητής για θέματα υγιεινής διατροφής στο Ινστιτούτο Paul Bocuse της Λιόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα διενεργούν επίσης τους εμβολιασμούς στα παιδιά
Γράφει ο Δρ. Γεώργιος Μ. Κρομμύδας, πνευμονολόγος-φυματιολόγος, Ιατρική Υπηρεσία ΕΔΟΕΑΠ






Σχετικά άρθρα

Plant Based Conference 2020: Για πρώτη φορά ένα συνέδριο που εξερευνά τις ανάγκες για Plant Based προϊόντα
Πώς επηρεάζεται η βιομηχανία τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής, φαρμάκων, καλλυντικών και απορρυπαντικών;
Νέα Εποχή για τους Ασθενείς με Σπάνια Νοσήματα
Εγκαινιάζει ο Σύλλογος 95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς
Αποτελεσματικές οι υφασμάτινες μάσκες, σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ
Η καθολική χρήση τους έχει και οικονομικά οφέλη δείχνουν οι νέες μελέτες