Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


DEMO: Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης αλλάζει τα δεδομένα στη φαρμακευτική έρευνα

18/7/2022 11:14:34 μμ
Στόχος της εταιρείας να συμβάλλει στην αυτάρκεια της χώρας σε φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά: Ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Δέμος, η Ιωάννα Δέμου, ο Σταύρος Δέμος και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Παρουσία υπουργών και πλήθους θεσμικών φορέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας DEMO, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση στο πλαίσιο του συνολικού Επενδυτικού Πλάνου 2021-2027 της DEMO, συνολικού ύψους 356 εκ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να συμβάλει πολλαπλά στην απεξάρτηση της Ελλάδας από τις αγορές της Ασίας, στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και στην παραμονή υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων στη χώρα. 

Εκτείνεται σε 2.400τ.μ., περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- 13 εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, παρέχει τεχνογνωσία για την ανάπτυξη 5 δραστικών πρώτων υλών φαρμάκων και 21 τελικών προϊόντων ετησίως, ενώ σε αυτό λειτουργεί και το μοναδικό στην Ελλάδα, σε μη-ακαδημαϊκό χώρο, εργαστήριο Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (ΝΜΡ).

«Με το Επενδυτικό Πλάνο 2021-2027 συνεχίζουμε να επενδύουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη, την παραγωγή πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων και τη βιοτεχνολογία. Στόχος μας είναι όχι μόνο να συμβάλλουμε στην αυτάρκεια της χώρας μας σε φάρμακα, αλλά και στην ανάδειξή της σε πρωταγωνιστή της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας», δήλωσε ο Δ. Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ΑΒΕΕ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Bayer: Ενισχύει το pipeline της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς
Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Οι οδοντόκρεμες SANGI στο Space Technology Hall of Fame
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control
KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes