Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


DEMO: Επενδύει 356 εκατ. ευρώ τα προσεχή 6 χρόνια

10/11/2021 3:21:37 μμ
Φέροντας το «αύριο σήμερα»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι, τρεις μονάδες παραγωγής α' υλών και 4 μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη, σύγχρονα εργαστήρια R&D στη Θεσσαλονίκη και μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία στην Αττική περιλαμβάνονται στο πακέτο επενδύσεων της DEMO για τη χρονική περίοδο 2021-2027. 

Πρόκειται για επενδύσεις αξίας 356 εκατ. ευρώ που παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Δέμο και αναμένεται να δώσουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη, ενώ θα σηματοδοτήσουν το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO.

Με τις επενδύσεις σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η DEMO προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. Επιπλέον αλλάζει τα δεδομένα των περιοχών, αυξάνοντας τις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και αποτελώντας κίνητρο παραμονής στη χώρα για τους νέους επιστήμονες.

Ο Δ. Δέμος, κάνοντας μια ανασκόπηση από το 2011 έως και το 2020, επισήμανε πως:
«H DEMO σε αυτή τη δύσκολη δεκαετία, βασισμένη στο τρίπτυχο επενδύσεις-εξωστρέφεια-παραγωγή κατάφερε και αντιστάθηκε στην κρίση, τετραπλασιάζοντας την παραγωγική της δυνατότητα και αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της, κυρίως λόγω της εξαγωγικής της δυνατότητας».

Αναφερόμενος στα βιοομοειδή προϊόντα, δήλωσε ότι η Ελλάδα στερείται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της βιοτεχνολογίας και πρόσθεσε πως «ως pioneer του κλάδου των ενεσίμων», η Demo με τη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη Βιοακαδημία θα βάλει τη χώρα μας στην κλειστή λίγκα των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις