Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Δεκάδες οι ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων

9/3/2015 1:17:01 μμ
Παντελής η έλλειψη ψυχοφαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Αντιμέτωποι με ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων έρχεται καθημερινά ο φαρμακευτικός κόσμος της Αχαίας. Μάλιστα για ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με ορισμένα ψυχοφάρμακα, η έλλειψη είναι παντελής.


 



Όπως περιγράφει μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος της Κυριακής" ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, οι συνάδελφοί του καθημερινά βρίσκονται στην αναζήτηση φαρμάκων για να καλύψουν τους ασθενείς τους.


«Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Κάθε μέρα βρισκόμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι να ψάχνουμε ποιος συνάδελφος μπορεί να έχει το σκεύασμα που μας λείπει. Και καλά να το βρούμε σε κάποιον. Εάν δεν το βρούμε τι θα κάνουμε με τον ασθενή που περιμένει;»


 

Οι βασικές αιτίες των ελλείψεων, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «ΠτΚ» αποδίδονται, στις παράλληλες εξαγωγές, αλλά και στη μειωμένη τροφοδότηση της αγοράς με σκευάσματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική της χώρας μας.

 

«Στα ελληνικά φάρμακα έχουμε επάρκεια. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα φάρμακα των ξένων εταιρειών. Οι τελευταίες θεωρούν πλέον ασύμφορη την ελληνική αγορά γι' αυτό κι επιλέγουν να τα διοχετεύουν σε άλλες χώρες όπου το τιμολόγιο είναι πολύ υψηλότερο» αναφέρει ο κ. Σοφιανόπουλος.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι ελλείψεις αφορούν σκευάσματα ευρείας χρήσης και χαμηλού κόστους. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ελλείψεις αυτές αγγίζουν χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να προμηθευτούν ένα απλό ανακουφιστικό χάπι στομάχου κ.α.


 

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να παίζουν το παιχνίδι του εκβιασμού που θέλουν για να πετύχουν ότι τιμές θέλουν. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι την πληρώνουν οι πολίτες και οι ασθενείς που δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους. Αυτή τη στιγμή, εάν δεν ληφθούν μέτρα η κατάσταση θα διογκωθεί περαιτέρω. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί οριστικά » υπογραμμίζει ο κ. Σοφιανόπουλος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη
Για τη γέννηση 3ου και πλέον παιδιού, με τη στήριξη του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους