Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δεκάδες οι ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων

9/3/2015 1:17:01 μμ
Παντελής η έλλειψη ψυχοφαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Αντιμέτωποι με ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων έρχεται καθημερινά ο φαρμακευτικός κόσμος της Αχαίας. Μάλιστα για ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με ορισμένα ψυχοφάρμακα, η έλλειψη είναι παντελής.


 



Όπως περιγράφει μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος της Κυριακής" ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, οι συνάδελφοί του καθημερινά βρίσκονται στην αναζήτηση φαρμάκων για να καλύψουν τους ασθενείς τους.


«Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Κάθε μέρα βρισκόμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι να ψάχνουμε ποιος συνάδελφος μπορεί να έχει το σκεύασμα που μας λείπει. Και καλά να το βρούμε σε κάποιον. Εάν δεν το βρούμε τι θα κάνουμε με τον ασθενή που περιμένει;»


 

Οι βασικές αιτίες των ελλείψεων, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «ΠτΚ» αποδίδονται, στις παράλληλες εξαγωγές, αλλά και στη μειωμένη τροφοδότηση της αγοράς με σκευάσματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο, στη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική της χώρας μας.

 

«Στα ελληνικά φάρμακα έχουμε επάρκεια. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα φάρμακα των ξένων εταιρειών. Οι τελευταίες θεωρούν πλέον ασύμφορη την ελληνική αγορά γι' αυτό κι επιλέγουν να τα διοχετεύουν σε άλλες χώρες όπου το τιμολόγιο είναι πολύ υψηλότερο» αναφέρει ο κ. Σοφιανόπουλος.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι ελλείψεις αφορούν σκευάσματα ευρείας χρήσης και χαμηλού κόστους. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ελλείψεις αυτές αγγίζουν χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να προμηθευτούν ένα απλό ανακουφιστικό χάπι στομάχου κ.α.


 

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να παίζουν το παιχνίδι του εκβιασμού που θέλουν για να πετύχουν ότι τιμές θέλουν. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι την πληρώνουν οι πολίτες και οι ασθενείς που δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους. Αυτή τη στιγμή, εάν δεν ληφθούν μέτρα η κατάσταση θα διογκωθεί περαιτέρω. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί οριστικά » υπογραμμίζει ο κ. Σοφιανόπουλος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
Σύμφωνα με την έρευνα Randstad Employer Brand






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ