Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του υπ. Υγείας και ιδιωτικών κλινικών

27/8/2015 7:51:14 μμ
Διασφαλίζονται 120 ΜΕΘ για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Συμφωνήθηκε και υπογράφηκε το νέο σχέδιο σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τις ιδιωτικές κλινικές, με το οποίο για πρώτη φορά δημιουργείται ένα λειτουργικό πλαίσιο για τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας, καθώς εξασφαλίζεται ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός κλινών ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα:

1. Για πρώτη φορά διασφαλίζεται ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός κλινών ΜΕΘ, 120 περίπου κατ΄ ελάχιστο, για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι οποίες εντάσσονται στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ. Οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται στις ως άνω ΜΕΘ δεν θα επιβαρύνονται με παραπάνω χρεώσεις.

2. Παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ΄ θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, δυνατότητα που δεν εξασφαλιζόταν με τις προηγούμενες συμβάσεις.

3. Για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα αποζημιώνουν για την διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μέχρι σήμερα όλο το κόστος το επωμιζόταν το δημόσιο.

Τέλος, σοβαρές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με επάρκεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως εμβολισμοί, ακτινοθεραπείες, και διακαθετηριακές βαλβίδες θα αποζημιώνονται με χωριστό κωδικό χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς με επιπλέον χρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε με τις συμβάσεις του παρελθόντος.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξασφάλισε για τα μέλη του υποτροφία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα






Σχετικά άρθρα

Εμβολιαστικά κενά παρατηρούνται στις ευπαθείς ομάδες
Την ανάγκη εξατομικευμένης ενημέρωσης αναδεικνύει ο ΠΣΕΥ
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ουσιαστική υποστήριξη του ΕΚΠΑ και των φοιτητών του
Ανακαίνισε εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής και απένειμε υποτροφίες σε φοιτητές
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου
1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 κινδυνεύουν από κάταγμα
Το νέο χάπι GLP-1 εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ
Πρόκειται για το orforglipron