Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δείτε πόσο έπεσαν οι πωλήσεις φαρμάκων

4/1/2016 8:26:03 πμ
Έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κάθετη πτώση στις πωλήσεις σημειώθηκε στα πρατήρια καυσίμων, στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία, σε καταστήματα δηλαδή που διαθέτουν βασικά αγαθά βάση των στοιχείων που ανακοίνωσε  η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η μεγαλύτερη μείωση αξίας πωλήσεων, κατά 17,9% σε ετήσια βάση, καταγράφηκε στα πρατήρια καυσίμων λόγω κυρίως της σημαντικής υποχώρησης των τιμών. Κατά 2,3% υποχώρησε ο τζίρος στα καταστήματα πώλησης φαρμάκων και καλλυντικών, ενώ στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) η μείωση του κύκλου εργασιών ήταν 1,7%.

Αντιθέτως, αυξήθηκε κατά 7,6% ο κύκλος εργασιών στα βιβλιοχαρτοπωλεία και κατά 4,3% στα καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Κατά 2,5% εξάλλου μειώθηκε ο όγκος πωλήσεων τόσο στα φαρμακεία όσο και στα σούπερ μάρκετ. Με άλλα λόγια, η μείωση του όγκου πωλήσεων σε αυτές τις δύο κατηγορίες καταστημάτων ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη μείωση της αξίας πωλήσεων, στοιχείο που δείχνει την περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης, η οποία παρατηρείται σταθερά από τον Αύγουστο κι έπειτα.

Από την άλλη, στα βιβλιοχαρτοπωλεία ο δείκτης όγκου αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 9,3% και στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης κατά 5,9%. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων σε μεγαλύτερο βαθμό από την αύξηση της αξίας πωλήσεων δείχνει ότι τα πωλούμενα είδη διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2014.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα