Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων

17/7/2024 10:06:50 μμ
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα στα ράφια των φαρμακείων της Ξάνθης, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα των πελατών τους, σύμφωνα με δηλώσεις της Δ. Κάλφα, Προέδρου του Φ.Σ. Ξάνθης. Την ίδια στιγμή οι πολίτες που έχουν ανάγκη το φάρμακό τους βρίσκονται σε διαρκή αγωνία μήπως δεν το βρουν όταν τους τελειώσει, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.


«Έχουμε πάρα πολλές ελλείψεις ιδιαίτερα σε ινσουλίνη και παιδικά αντιβιοτικά. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Αύγουστο που κλείνουν για διακοπές οι φαρμακευτικές εταιρείες», σημειώνει η ίδια και προσθέτει: «Σε κάποια φάρμακα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη γιατί έχει έλλειψη και η πρώτη ύλη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με γενόσημο. Σε κάποια άλλα, όπως τα φάρμακα για την επιληψία, η έλλειψη είναι μόνιμη. Και τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας». 


Τέλος σημειώνει ότι οι φαρμακοποιοί, μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους με επιστολή προς τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/07
Αποτελέσματα από τη μελέτη του ΠΙΣ






Σχετικά άρθρα

Προοπτική για το φαρμακείο του αύριο: Οι θέσεις της παράταξης
Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/07
Στα ΜΗΣΥΦΑ οι λέξεις έχουν νόημα
Γράφουν οι: Μάριος Σπανάκης, Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, Αριστοτέλης Σκουντάκης
Φ.Σ. Αττικής προς χονδρεμπόριο: Γιατί μεταβάλλετε τους όρους των συμφωνιών;
Μη αρμόζουσες πρακτικές κατά την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων συσκευασιών καταγγέλλει ο Σύλλογος
Απ. Βαλτάς: Οι συνταγές των ΦΥΚ από 200 εκατ ευρώ. έφτασαν τα 2,7 δισ. ευρώ
Τι ειπώθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ προέδρου ΠΦΣ και Στ. Λιναρδάκη