Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Β. Κικίλιας: 10 ευρώ για κάθε ραντεβού εμβολιασμού στα φαρμακεία
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους φαρμακοποιούς μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Οι 8 τοπ παίκτες της φαρμακευτικής αγοράς στην τεχνητή νοημοσύνη
Bayer AG και Novartis AG στις δύο πρώτες θέσεις
Emirates Sky Cargo: Επεκτείνει τις υποδομές της για τη φύλαξη και μεταφορά εμβολίων COVID-19
Βελτιώνει τη διαχείριση της φαρμακευτικής ψυχρής αλυσίδας

D. Jordan: Οι φαρμακοποιοί θα βγουν από την πανδημία ισχυρότεροι

15/9/2020 2:02:47 μμ
«Αρκεί να είναι ενωμένοι» είναι το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας αλλά και έκτακτων αναγκών, οι φαρμακοποιοί έχουν αναδείξει στο υψηλότερο επίπεδο την τεχνογνωσία, τη δύναμη, το θάρρος και την αφοσίωσή τους στη φροντίδα».

Με αυτά τα λόγια από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών (FIP), Dominique Jordan, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του μεγάλου διαδικτυακού συνεδρίου της FIP με τίτλο: «FIP Virtual 2020: Living and learning through the Covid-19 pandemic - global reflections».

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς σε όλο τον κόσμο για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ενώ δήλωσε πως ποτέ δεν ήταν τόσο περήφανος που είναι φαρμακοποιός όπως τους τελευταίους επτά μήνες.

Πρόσθεσε δε ότι η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της αλληλεγγύης και ότι αν οι φαρμακοποιοί είναι ενωμένοι και δρουν σαν «ένα φαρμακείο», το επάγγελμα θα αναδυθεί από την πανδημία βελτιωμένο και ισχυρότερο.

Τόνισε όμως ότι οι φαρμακοποιοί τώρα πρέπει να συνδυάσουν την αναγνώριση που απολαμβάνουν με στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν μετά την κρίση σε διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις, ώστε να ενισχυθεί το φαρμακείο και η φαρμακευτική πρακτική. Για το σκοπό αυτό η FIP καλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν στην έρευνα της για τον αντίκτυπο της COVID-19 στα φαρμακεία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ρόλο των φαρμακοποιών στη διατήρηση της υγείας και στην ασφάλεια των ασθενών, κάνοντας λόγο για προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν παρά την πανδημία και που μπορεί να επιδεινώνονται λόγω αυτής, όπως είναι η μικροβιακή αντοχή, οι αδυναμίες των συστημάτων υγείας, η παραπληροφόρηση, οι ελλείψεις φαρμάκων και τα ψευδεπίγραφα φάρμακα. 
Ενθάρρυνε τους φαρμακοποιούς, ως αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για τα φάρμακα και την υγεία, να συμμετέχουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, ενώ τέλος τόνισε τη σημασία του εμβολίων και των επενδύσεων στη φαρμακευτική έρευνα.

«Η πρόληψη των ασθενειών είναι επιτακτική για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, ανάπτυξης και ευημερίας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη οι χώρες να επεκτείνουν τις δομές τους και να διαφοροποιήσουν την πρόσβαση στα εμβόλια και οι φαρμακοποιοί να δεσμευτούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIP.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βελτιώνει τη διαχείριση της φαρμακευτικής ψυχρής αλυσίδας
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου


Σχετικά άρθρα

Β. Κικίλιας: 10 ευρώ για κάθε ραντεβού εμβολιασμού στα φαρμακεία
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους φαρμακοποιούς μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου