Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


CVS Pharmacy: Σταματά τις δραστηριότητές της στις κλινικές δοκιμές

2/6/2023 2:05:27 πμ
Αν και η αγορά δείχνει ενδιαφέρον στον τομέα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, η CVS Pharmacy ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον τομέα κλινικών δοκιμών, στον οποίο δραστηριοποιείται μόνο δύο χρόνια, από την άνοιξη του 2021. 

Η εταιρεία εμπλεκόταν στη συγκέντρωση περισσότερων ανθρώπων σε μελέτες μέσω των φαρμακείων της, κάτι που είχε θετική ανταπόκριση στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι ο FDA είχε δηλώσει τη στήριξή του σε αυτού του είδους τα προγράμματα και είχε συμπεριλάβει φαρμακεία ως πιθανά μη παραδοσιακά κανάλια πρόσβασης. Ωστόσο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της CVS, αξιολογώντας τις δραστηριότητές της, αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη δεν ευθυγραμμίζεται με τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές της προτεραιότητες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και άλλες μεγάλες ανταγωνιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ συμμετέχουν στο χώρο, όπως η Walgreens, η Kroger και η Walmart, εγείροντας ερωτήματα αν και αυτές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της CVS. Σύμφωνα με άρθρο στο pharmavoice.com πάντως, η Walgreens στηρίζει δυναμικά τον τομέα και δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει τη δράση της. 

Όπως μάλιστα δηλώνει η επικεφαλής του σχετικού τμήματος της εταιρείας Ramita Tandon, «δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τη CVS να εγκαταλείπει τον τομέα, αλλά σίγουρα εμείς επωφελούμαστε. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε από τους συνεργάτες μας στις εταιρείες και στα συστήματα υγείας είναι ότι πιστεύουν σε αυτό το μοντέλο του φαρμακείου και θέλουν να το δουν να επιτυγχάνει».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco