Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


CSL Behring και SAB Biotherapeutics ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της COVID-19

29/4/2020 9:53:31 πμ
Σχεδιάζουν νέα θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η CSL Behring, που ειδικεύεται στον τομέα των βιοθεραπειών και η εταιρεία ανάπτυξης ανθρωπίνων αντισωμάτων SAB Biotherapeutics ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού με την ταχεία ανάπτυξη της θεραπείας SAB-185 κατά της νόσου COVID-19, η οποία θα τεθεί προς κλινική αξιολόγηση στις αρχές του καλοκαιριού.


Η υποψήφια θεραπεία SAB-185 θα παραχθεί από την πλατφόρμα DiversitAb της SAB, που εξειδικεύεται στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ανθρώπινων πολυκλωνικών αντισωμάτων τα οποία στοχεύουν ειδικά τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19.


Με γνώμονα την προηγμένη γενετική μηχανική και την τεχνογνωσία στην παραγωγή αντισωμάτων, η νέα προσέγγιση της SAB, με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων βοοειδών για την παραγωγή αμιγώς ανθρώπινων αντισωμάτων, καθιστά για πρώτη φορά δυνατή, μια αξιόπιστη - μεγάλης κλίμακας - παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων υψηλής εξειδίκευσης και δραστικότητας. Η SAB κατάφερε να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας νέας ανοσοθεραπείας για τη νόσο COVID-19 που εμφανίζει την ίδια φυσική ανοσοαπόκριση στην καταπολέμηση της νόσου, όπως αυτή που εμφανίζουν οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση αντισωμάτων υψηλής εξειδίκευσης.


Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης της CSL Behring, Bill Mezzanotte, MD τόνισε πως «συνδυάζουμε τις κορυφαίες δυνατότητες που έχουμε στην ανοσολογία και στην ανάπτυξη προϊόντων πλάσματος με εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση περισσότερων και ταχύτερων λύσεων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος