Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

CSL Behring Hellas: Επενδύει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για έρευνα

24/2/2020 3:28:25 μμ
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας εξιδανικεύεται στις πρωτεΐνες πλάσματος και στις σπάνιες παθήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με το «Top 25 Biotech Companies of 2019» και το άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό GEN, η CSL Behring κατατάσσεται ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως για το 2019.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε πριν από 100+ χρόνια από τον Emil von Behring, τον πρώτο επιστήμονα που έλαβε Βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και την Ιατρική με εξειδίκευση στις θεραπευτικές πρωτεΐνες που προέρχονται από το ανθρώπινο πλάσμα. Ακολούθως η εταιρεία αναπτύχθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις βιοθεραπευτικών προϊόντων στον κόσμο, με περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους που δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε ασθενείς σε 60+ χώρες. Το ερευνητικό portfolio συμπεριλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπευτικά αντισώματα, ανασυνδυασμένες θεραπείες και πρωτεΐνες πλάσματος, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, η CSL Behring έχει επενδύσει περισσότερα από 2,6 δισ. δολάρια στην Έρευνα για την Ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Διαθέτει 13 προϊόντα στην ελληνική αγορά και λανσάρει άλλα 4 καινοτόμα φάρμακα

Η CSL Behring έχει παρουσία στην Ελλάδα ως αυτόνομη εταιρεία από το 2003 και έχει υπό την ευθύνη της τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται στην ελληνική αγορά πολύ πριν το 2003 μέσω αντιπροσώπων. Στην Ελλάδα διακινεί αποκλειστικά βιοθεραπείες βασισμένες στο ανθρώπινο πλάσμα και ανασυνδυασμένες θεραπείες, στο χώρο των σπανίων νοσημάτων. Συνολικά διαθέτει 13 προϊόντα στην ελληνική αγορά στις θεραπευτικές κατηγορίες της ανοσολογίας, νευρολογίας, αιματολογίας και πνευμονολογίας.

Τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει λανσάρει στην Ελλάδα τέσσερα καινοτόμα προϊόντα, όλα για σπάνια νοσήματα, τρία από τα οποία στον τομέα της αιμορροφιλίας και ένα στον τομέα της πνευμονολογίας. Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη κλινική μελέτη φάσης 3 με νέο ερευνητικό φάρμακο στον τομέα της Καρδιολογίας, στην οποία συμμετέχουν 12 ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα, και αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης που έχει κάνει η εταιρεία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εκτίμηση που έχει στο επιστημονικό δυναμικό. Η έρευνα θα κοστίσει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ και τοποθετεί δυναμικά τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του πλάνου έρευνας και ανάπτυξης της CSL Behring.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη στήριξη της CSL Behring Hellas συμμετείχε στο Διαγωνισμό iGEM 2020
Για πλήρη απασχόληση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της