Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


COVID-19: Rapid test για κάθε δραστηριότητα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους

3/11/2021 9:54:21 μμ
Αναμένεται αύξηση της κίνησης στα φαρμακεία που διενεργούν τεστ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιπλέον μέτρα ενάντια στη διασπορά της COVID-19 για την προστασία τόσο των εμβολιασμένων όσο και των ανεμβολίαστων λαμβάνει η κυβέρνηση μετά την έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Σημειωτέον ότι χθες 2/11 ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.730 κρούσματα, όλα από τη μετάλλαξη Δ του SARS-CoV-2. 

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι η πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test. Εξαιρούνται οι δραστηριότητες όπως η αγορά τροφίμων, η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος και η πρόσβαση στα φαρμακεία.

Παράλληλα όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στη δουλειά τους με δυο rapid test ή PCR εβδομαδιαίως. Ακόμα προωθείται ο εμβολιασμός, που αποδεδειγμένα θωρακίζει την υγεία από τον ιό, με την πλατφόρμα για την τρίτη δόση να ανοίγει στις 5/11 για όλους τους ενήλικες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από τη 2η δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός, οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο από βαριά νόσηση και νοσηλεία σε ΜΕΘ από ό,τι οι ανεμβολίαστοι, ενώ το 85-90% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Τέλος, ανακοινώθηκαν αυστηρότερες ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα (πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας) και εντατικοποίηση των ελέγχων στους covid-free χώρους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο