Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


COVID-19: Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας από το American College of Physicians

23/6/2020 2:52:55 μμ
Διευκρινίζουν τον τύπο μάσκας που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται ανά περίπτωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να φορούν μάσκες αναπνευστήρες N95 όταν βρίσκονται σε στενή επαφή με ύποπτους ή γνωστούς ασθενείς με COVID-19, αναφέρουν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες του American College of Physicians (ACP).


Οι απλές χειρουργικές μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες υγείας όταν δεν βρίσκονται σε στενή επαφή με ύποπτους ή γνωστούς ασθενείς με COVID-19 και από τους ασθενείς και τους επισκέπτες σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.


Οι νέες οδηγίες, που δημοσιεύθηκαν στα Annals of Internal Medicine την Παρασκευή, στοχεύουν να ξεκαθαρίσουν τους τύπους των μασκών που πρέπει να χρησιμοποιούνται ανά περίπτωση, με βάση τα στοιχεία που αφορούν τη γρίπη, άλλα είδη κορονοϊών και άλλων λοιμώξεων, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις για την COVID-19. Ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση ότι η χρήση μάσκας μειώνει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με τη μη χρήση αυτής.

Επιπλέον οι οδηγίες αναφέρουν ότι:

• Ασυμπτωματικά ή συμπτωματικά άτομα πρέπει να φορούν μάσκα δημοσίως και όλοι να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σωστό χειρισμό αυτής.


• Τα άτομα, ακόμη και όταν φορούν μάσκα, πρέπει να παίρνουν και άλλες προφυλάξεις για την πρόληψη λοιμώξεων, όπως την τήρηση φυσικής απόστασης και τη σωστή υγιεινή των χεριών.


• Όσοι αλληλεπιδρούν με πολλά άτομα, όπως αεροσυνοδοί, σερβιτόροι, εργαζόμενοι σε καταστήματα, οδηγοί ταξί κτλ. μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση χειρουργικής ή υφασμάτινης μάσκας.


• Οι αναπνευστήρες N95 δεν πρέπει να φοριούνται από τους πολίτες, δεδομένης της απουσίας αποδεδειγμένου οφέλους, των πιθανών κινδύνων εάν δεν τοποθετηθούν σωστά και της παγκόσμιας έλλειψης αυτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024