Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Covid-19: Αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για τα διαγνωστικά τεστ που κυκλοφορούν στα φαρμακεία

7/5/2020 1:50:17 μμ
Μην τα χορηγείτε, δεν είναι εγκεκριμένα, αναφέρει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μπορεί το εμπόριο να μην σταματά ποτέ και οι εταιρείες να επιθυμούν να ανακαλύψουν τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους για να καλύψουν το ερευνητικό κόστος έναντι του κορονοϊού, όμως ο κόσμος, που συνεχίζει να ζει υπό το φόβο του Covid-19, δεν θα πρέπει να αναζητά τα τεστ έναντι της νόσου που πιθανώς διακινούνται στα φαρμακεία και γίνονται κατ' οίκον.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτρη Δαϊρούση, μια περιοχή που κτυπήθηκε έντονα από την πανδημία, «μη εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και καθόλου αξιόπιστα είναι τα τεστ αντισωμάτων που κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες στα φαρμακεία».

Ο πρόεδρος του ΦΣΚ μίλησε στο www.kozani.tv, καλώντας τους πολίτες να μην τα εμπιστεύονται και να μην τα αναζητούν στα φαρμακεία της περιοχής τους, αφού αποσύρθηκαν λόγω του ότι δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

«Η μόνη αξιόπιστη μεθοδολογία εντοπισμού της νόσου Covid-19 είναι αυτή του PCR, η οποία κατανοεί το γονιδίωμα του ιού και γίνεται αποκλειστικά στα νοσοκομεία αναφοράς και με εισήγηση του ιατρικού προσωπικού. Στη αγορά των φαρμακείων όμως κυκλοφορούν και κάποια τεστ αντισωμάτων και έχει αποσταλεί μια πολύ μικρή παρτίδα σε μερικά από αυτά. Δεν προορίζονται όμως για το κοινό», σημειώνει ο Δ. Δαϊρούσης.

Εξάλλου, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει αναφέρει πως αν δεν δοθεί η κατάλληλη έγκριση από τον ΕΟΦ, αυτά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και να διανεμηθούν προς τα φαρμακεία και εν συνεχεία προς το κοινό.

Όσον αφορά τα rapid test Covid-19, τα οποία δίνουν μια άμεση απάντηση για εμφάνιση τυχόν λοίμωξης, αρκετοί πολίτες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό τα αναζητούν, όμως «και αυτά έχουν μπλοκαριστεί από τις αρμόδιες αρχές καθώς δεν διαθέτουν την κατάλληλη αξιοπιστία και αυτό που όλοι οι φαρμακοποιοί επιθυμούμε είναι όταν δίνουμε ένα τεστ, αυτό να παρέχει στους ασθενείς μας μια αξιόπιστη απάντηση για το αν υπάρχει λοίμωξη ή όχι», σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη