Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


COVID-19: Αυξημένες τιμές σακχάρου σχετίζονται με αυξημένη θνητότητα

16/7/2020 12:52:47 μμ
Σε ασθενείς χωρίς ιστορικό διαβήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έχει αποδειχθεί ότι οι ασθενείς με COVID-19 που έχουν διαβήτη και οξεία ανεξέλεγκτη υπεργλυκαιμία έχουν υψηλότερα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Ωστόσο, μια μελέτη από την Κίνα που έδειξε ότι η αυξημένη γλυκόζη νηστείας κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο σε ασθενείς χωρίς προηγούμενη διάγνωση διαβήτη, επίσης σχετίζεται με αυξημένη θνησιμότητα και αυξημένες επιπλοκές, σύμφωνα με τους καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) που συνοψίζουν τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Diabetologia.

Η ανάλυση έδειξε ότι τιμές γλυκόζης αίματος νηστείας μεγαλύτερες από 126mg/dL, σχετίζονταν ανεξάρτητα με τη θνησιμότητα στις 28 ημέρες.
Σε σύγκριση με ασθενείς με τιμές γλυκόζης νηστείας κατά την εισαγωγή <110mg/dL, οι ασθενείς με γλυκόζη αίματος νηστείας κατά την εισαγωγή ≥126mg/dL είχαν επίσης υψηλότερη συχνότητα επιπλοκών κατά τη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

'Αλλοι παράγοντες που συσχετίστηκαν με τη θνησιμότητα εντός 28 ημερών περιελάμβαναν την ηλικία, το άρρεν φύλο και την κλίμακα σοβαρότητας πνευμονίας CRB-65 (με υψηλότερη βαθμολογία να σχετίζεται με χειρότερη έκβαση).

Η μελέτη δείχνει ότι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της της γλυκαιμίας είναι σημαντικοί για όλους τους ασθενείς με COVID-19 ακόμα και όταν δεν έχουν προϋπάρχοντα διαβήτη, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 είναι επιρρεπείς σε μεταβολικές διαταραχές της γλυκόζης. Συνεπώς, οι τιμές νηστείας της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να διευκολύνουν την αξιολόγηση της πρόγνωσης και της πρώιμης παρέμβασης και να βοηθήσει στη βελτίωση της θεραπείας της COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας εκφράζει τις επιφυλάξεις του
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους