Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Convert Group: Ελληνικά online φαρμακεία καταγράφουν τις αγοραστικές τάσεις

15/9/2022 8:11:34 μμ
Δημιουργώντας ένα μεγάλο δίκτυο ανταλλαγής δεδομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


14 από τα 98 on line φαρμακεία που συμμετέχουν στο δίκτυο της Convert Group
Ενενήντα οκτώ ελληνικά online φαρμακεία προχωρούν σε μια στρατηγική κίνηση ανταλλαγής δεδομένων σχετικά με τις συναλλαγές τους, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα σχετικά δίκτυα στην Ευρώπη. Κύριο χαρακτηριστικό του εγχειρήματος είναι ότι θα διαμοιράζονται πληροφορίες ανώνυμων συναλλαγών από 3 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις, γεγονός που εξασφαλίζει τη διαφάνεια στον κλάδο και στις προμηθεύτριες εταιρείες του, σύμφωνα με την Convert Group.

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτιά λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού τζίρου που αντιπροσωπεύει το δείγμα των ελληνικών online φαρμακείων, «αποδεικνύοντας έμπρακτα την τάση για συνεργασία μεταξύ των φαρμακοποιών του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι στα δεδομένα που ανταλλάσσουν τα online φαρμακεία μεταξύ τους σε συγκεντρωτική μορφή και που διαμοιράζονται με τις προμηθεύτριες εταιρείες του κλάδου δεν περιλαμβάνονται προσωπικά δεδομένα καταναλωτών. Αφορούν συναλλαγές σε τεμάχια, αξία, όγκο και μερίδια αγοράς έως το επίπεδο του κωδικού προϊόντος, καθώς και τα περιεχόμενα ενός ηλεκτρονικού καλαθιού, την αποτελεσματικότητα προωθητικών ενεργειών και άλλες εμπορικές μετρικές και αναλύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Convert Group επισημαίνει ότι η συμμετοχή στη συνεργασία είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλα τα ηλεκτρονικά φαρμακεία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Convert Group έχει αναλάβει την τεχνολογική υποδομή, την επεξεργασία και την οπτικοποίηση των εν λόγω δεδομένων. Αναφέρει δε ότι στα online φαρμακεία που συμμετέχουν στο δίκτυο περιλαμβάνονται τα 11 από τα 14 ελληνικά φαρμακεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ειδικότερα, αυτά διακινούν το 69% του συνολικού online τζίρου της αγοράς (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος που διακινείται μέσα από τα marketplaces) και υποδέχονται κατά μέσο όρο 3 εκατ. μηνιαίες οnline επισκέψεις, αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τις επισκέψεις στα eshops των 4 μεγαλύτερων ελληνικών super market. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο τζίρος του online φαρμακείου σημείωσε αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση
Η Framar μοιράζεται ανοιχτά τα δεδομένα της και αναβαθμίζει τις συνεργασίες της με τους προμηθευτές της


Σχετικά άρθρα

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε κλήσεις από υποψηφίους των προσεχών εκλογών
Αν δεν το δηλώσετε, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
ΠΦΣ: Η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ δεν συνεπάγεται εγγραφή στα Επιμελητήρια
Αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης