Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Convert Group: 18% αυξήθηκαν οι πωλήσεις από τα online φαρμακεία

4/5/2022 3:05:52 πμ
Το 1ο τρίμηνο του 2022
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ρυθμό ανάπτυξης 18% στην αξία (€) των πωλήσεων κατέγραψαν τα online φαρμακεία, το πρώτο τρίμηνο του 2022 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, και με συνέχιση του πολύ υψηλού μέσου όρου εκπτώσεων 40%, σύμφωνα με την έρευνα της Convert Group από το δείγμα του eRetail Audit.

Στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία (€) online αγορών το πρώτο τρίμηνο του 2022, αναδεικνύονται οι εξής:
  • +106% σε προϊόντα υγείας (με τις φαρμακευτικές μάσκες να συγκαταλέγονται στην κατηγορία)
  • +48% σε βρεφικά και παιδικά είδη
  • +16% σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες και 
  • +11% σε διάφορα προϊόντα.
Μείωση της τάξεως του 5% καταγράφτηκε στην κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του κλάδου (39%).

Εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης αποτελεί ότι οι εκπτώσεις που εξασφάλισαν τα online φαρμακεία στους Έλληνες καταναλωτές κατά το 1ο τρίμηνο του έτους ήταν κατά μέσο όρο στο 40% επί της προτεινόμενης λιανικής τιμής των κατασκευαστών.

Όσον αφορά το μέσο αγοραστικό καλάθι στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αυτό διαμορφώνεται στα €41,5 με το ΦΠΑ από €43,2 το 2021. Αντιστοίχως, η μέση ποσότητα προϊόντων αυξήθηκε στα 5,1 τεμάχια με τα 1,6 από αυτά να ανήκουν στην κατηγορία περιποίησης και προσωπικής φροντίδας.

Στα marketing κανάλια, οι διαφημίσεις Google εξακολουθούν να κλέβουν την παράσταση το πρώτο τρίμηνο του 2022 επιφέροντας το 40% των συνολικών συναλλαγών, και σημειώνοντας αύξηση 7 μονάδων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2021. Ακόμη, οι μηχανές σύγκρισης τιμών, είναι υπεύθυνες με τη σειρά τους για το 19% των συναλλαγών, ενώ τα Οργανικά Αποτελέσματα για το 14%. 

Παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση των direct επισκέψεων στα online φαρμακεία, η οποία αποδεικνύει πως σταδιακά οι Έλληνες καταναλωτές χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κλάδο των online φαρμακείων.

Ακόμη για την πραγματοποιήση των παραγγελιών προτιμώνται οι μεσημεριανές ώρες (12:00-15:00), ενώ η Τετάρτη αποτελεί την πιο δημοφιλή ημέρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο