Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Chiesi: Στη λίστα των «The most Sustainable Companies 2023»

4/4/2023 8:23:59 μμ
Για τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas συγκαταλέγεται στις «The Most Sustainable Companies in Greece 2023» για την έμπρακτη δέσμευσή της σε θέματα βιωσιμότητας και επιχειρηματικής υπευθυνότητας και αναδείχθηκε μεταξύ των 35 ηγέτιδων εταιρειών που δημιουργούν τον επιχειρηματικό χάρτη της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα, βάσει της αξιολόγησης της εταιρικής επιχειρηματικής επίδοσής τους επί τριών κριτηρίων: Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG).

To 2019 o Όμιλος ανακοίνωσε επενδυτικό πλάνο ύψους €350 εκατ. για την εισαγωγή του πρώτου pMDI (δοσιμετρική συσκευή εισπνοής υπό πίεση) με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τη θεραπεία του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας έως το 2025.

Παράλληλα, η ελληνική θυγατρική υλοποιεί δράσεις με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, υιοθετεί πρακτικές που στοχεύουν στην υπεύθυνη χρήση πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια, στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και στην ενθάρρυνση της ανακύκλωσης.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία πραγματοποιεί δωρεές ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, στηρίζει ενώσεις ασθενών και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο τελετής απονομής, ο Head of Value, Access & External Affairs της Chiesi Hellas, Ηλίας Πυρνοκόκης, δήλωσε: «Η κατάταξη της Chiesi σε αυτήν τη θέση αποτελεί αναγνώριση που μας δίνει επιπρόσθετο κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια, λειτουργώντας παράλληλα και ως πηγή έμπνευσης για τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι έχουμε αρχίσει να διασχίζουμε το σωστό μονοπάτι και επιθυμούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια λεωφόρο ελπίδας, με προορισμό έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, για τις δικές μας και τις επόμενες γενιές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών