Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Chiesi Group & Synlab Italia καλούν σε μια καινοτόμα ευκαιρία συνεργασίας για την Υγεία

17/6/2024 2:18:55 πμ
Σε συνεργασία με το EIT Health
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο τη συγκέντρωση νεοφυών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες που θα αναπτύξουν καινοτομίες που θα μας αλλάξουν τη ζωή, δύο από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης, η Chiesi Group και η Synlab Italia σε συνεργασία με το EIT Health (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας) έχουν ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα InnoStars Connect.


Μέσω της πρωτοβουλίας, θα επιλεχθούν 10 οργανισμοί που θα αποκτήσουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας υγείας, χρηματοδότηση και επαγγελματική καθοδήγηση από ηγέτες της φαρμακοβιομηχανίας, για την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, πάνω στις πιεστικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες θα διαγωνιστούν κατά τον Μεγάλο Τελικό του EIT Health InnoStars με στόχο να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο.


Με το σκεπτικό ότι κανείς δεν μπορεί να καινοτομήσει μόνος του, το InnoStars Connect ανοίγει τις πόρτες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους, γνώσεις και το σημαντικότερο, συνδέσεις εντός του δικτύου για να αναπτύξουν πολλά υποσχόμενες λύσεις που θα απαντήσουν στις πιεστικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με την Sarah Haddadin, επικεφαλής καινοτομίας RIS του EIT Health InnoStars και διαχειρίστρια του προγράμματος.

Οι προκλήσεις της Chiesi Group και της Synlab Italy

Η Chiesi Group μαζί με το EIT Health InnoStars αναζητά πρωτοποριακές λύσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν την αναπνοή σε νεογέννητους έως και ενήλικες πληθυσμούς, στη θεραπεία ασθενών με σπάνιες και υπερσπάνιες ασθένειες και σε προϊόντα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν την ειδική φροντίδα που παρέχεται από επαγγελματίες υγείας και αυτοφροντίδα που απευθύνεται στον καταναλωτή που σχετίζονται με: α) Καινοτόμες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις/Λύσεις αλλά και β) Καινοτόμες Ψηφιακές Λύσεις Υγείας. 

Η Synlab Italy αναζητά προηγμένους διαγνωστικούς βιοδείκτες και τεχνολογίες για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων διαγνωστικών βιοδεικτών και τεχνολογιών για την ενίσχυση των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της μεθοδολογίας δοκιμών.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και πώς;

Νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜΜΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη (από τις συνεργαζόμενες χώρες) με καινοτόμες λύσεις σχετικές με τις παραπάνω προκλήσεις ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα InnoStars Connect. Οι επιλέξιμοι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν λύση σε επίπεδο μεταξύ TRL 5 (τεχνολογία επαληθευμένη σε σχετικό περιβάλλον) και TRL 7 (επίδειξη πρωτοτύπου συστήματος σε λειτουργικό περιβάλλον) και να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε ένα πλαίσιο ανοιχτής καινοτομίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30ή Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από την MSD Animal Health και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων
Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος, ξεκινούν οι αιτήσεις για τον 2ο






Σχετικά άρθρα

Mounjaro: Το νέο φάρμακο για την παχυσαρκία τον Νοέμβριο και στην Ελλάδα
Από την Φαρμασέρβ-Lilly και με μηνιαίο κόστος για τους ασθενείς στα 253 ευρώ
GSK: Κατέθεσε αίτημα στον FDA για το αντιβιοτικό Gepotidacin
Είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων για τις ουρολοιμώξεις
Lelos Group: Έτοιμες οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Northpharma
Εφαλτήριο για την πραγματοποίηση των αναπτυξιακών πλάνων της εταιρείας
Η Pharma Q στο PHARMApoint 2024
Ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για τα υπάρχοντα αλλά και τα νέα προϊόντα της