Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Βρετανοί ασθενείς από άσθμα λαμβάνουν λάθος φάρμακα

18/6/2015 11:23:02 πμ
Συμβουλέψτε τους ασθενείς-πελάτες σας για το σωστό συνδυασμό εισπνεόμενων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο σύλλογος ασθενών Asthma UK, μεγάλος μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Μεγάλης Βρετανίας, εξέδωσε ανακοίνωση για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη λανθασμένη χρήση των φαρμάκων για το άσθμα, ενημερώνοντας ασθενείς και επιστήμονες υγείας.

Στην ανακοίνωση αποκαλύπτεται ότι είναι χιλιάδες οι ασθενείς που πάσχουν από άσθμα, οι οποίοι δεν λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους και μάλιστα δεν αντιλαμβάνονται ότι το άσθμα τους είναι ανεξέλεγκτο, ενώ σε πολλούς ασθενείς χορηγούνται λάθος εισπνεόμενα φάρμακα.


Όπως συστήνουν λοιπόν οι Βρετανοί, οι πάσχοντες από άσθμα πρέπει να λαμβάνουν ένα μακράς διαρκείας εισπνεόμενο ανακουφιστικό φάρμακο αλλά και ένα ρυθμιστικό στεροειδές φάρμακο.

Τα ανακουφιστικά φάρμακα είναι αυτά που λαμβάνονται όταν κάποιος έχει έντονα συμπτώματα ή κρίση άσθματος, ενώ τα ρυθμιστικά αυτά που λαμβάνονται για να σταματήσει η φλεγμονή των αεραγωγών και να αποτραπεί η εμφάνιση συμπτωμάτων και κρίσεων. Όταν επομένως χρησιμοποιεί ένας ασθενής μόνο ανακουφιστικά φάρμακα, καταπραΰνει μεν τα συμπτώματά του αλλά δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τη φλεγμονή στους αεραγωγούς του και να θέσει υπό έλεγχο το άσθμα του.


Όποιος ασθενής χρησιμοποιεί 12 ή περισσότερα φιαλίδια από βραχείας δράσης ανακουφιστικά φάρμακα το χρόνο, θα πρέπει να συμβουλευθεί τον γιατρό του διότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καλά ρυθμισμένο άσθμα και χρειάζεται επαναξιολόγηση της αγωγής του. Το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν τα ανακουφιστικά φάρμακά τους πάνω από 3 φορές την εβδομάδα και έχουν καιρό να επισκεφθούν το γιατρό τους.


Ο οργανισμός Asthma UK βασίζει τις συστάσεις του στην ανάλυση στοιχείων από σχεδόν 100.000 ασθενείς, που έδειξε ότι οι 5.000 από αυτούς είχαν χρησιμοποιήσει πάνω από 12 φιαλίδια ανακουφιστικών φαρμάκων στη διάρκεια ενός έτους και οι 400 χρησιμοποιούσαν ανακουφιστικά φάρμακα δίχως εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή (δηλαδή χωρίς να παίρνουν ταυτοχρόνως και ρυθμιστικά φάρμακα).


Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων από άσθμα στον κόσμο.

Πληροφορίες από εδώ ygeia.tanea.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Με την κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Argo Biopharmaceutical






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health