Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Βραβείο 1 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck

20/9/2018 9:56:29 πμ
Θα δίνεται σε ερευνητές για σημαντικές ανακαλύψεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα νέο βραβείο έρευνας με την ονομασία "Future Insight" και το οποίο θα φθάνει μέχρι το 1 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 35 χρόνια, αποφάσισε να χορηγεί η φαρμακευτική εταιρεία Merck.

Το βραβείο θα δίνεται σε ερευνητές οι οποίοι θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτομιών σημαντικών για το μέλλον της ανθρωπότητας στις κατηγορίες της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.


«Με αυτό το βραβείο επιδιώκουμε να παρακινήσουμε την πρωτοπόρο επιστήμη και την καινοτόμο ανάπτυξη σημαντικών προϊόντων ή τεχνολογιών, για να «ζωντανέψουμε» σημαντικά οράματα προς όφελος της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Stefan Oschmann, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Merck.


Το νέο βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο συνέδριο "Curious 2019" του επόμενου έτους. Θα αφορά στην κατηγορία Υγεία και σε ένα προϊόν προστασίας από πανδημία (Pandemic Protector) – ένα προϊόν προσανατολισμένο στο μέλλον που θα επιτρέπει την ταχεία προστασία έναντι των νεοεμφανιζόμενων παθογόνων παραγόντων. Το προϊόν "Pandemic Protector” θα πρέπει να καθιστά εφικτή την ταχεία ανάλυση αναδυόμενων παθογόνων παραγόντων, να συντελεί στην αντιμετώπιση ή πρόληψη ασθενειών και στην προστασία της ανθρωπότητας από την εκδήλωση μιας νέας παγκόσμιας μάστιγας.


Μια ερευνητική ομάδα θα παρακολουθεί την επιστημονική δραστηριότητα παγκοσμίως με σκοπό την επιλογή των πιθανών υποψηφίων για το βραβείο. Οι εμπειρογνώμονες στα σχετικά πεδία είναι επίσης ελεύθεροι να προτείνουν τους υποψηφίους τους.


Οι επιλεγμένοι επιστήμονες θα προσεγγιστούν και θα κληθούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους σε μία κριτική επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων και διευθυντικών στελεχών, που προέρχονται από τη Merck και εκτός αυτής. Ο νικητής του αντίστοιχου βραβείου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρηματικό έπαθλο για περαιτέρω έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο.


Το βραβείο "Future Insight” για τα επόμενα χρόνια θα απονεμηθεί για τα ακόλουθα τρία θέματα:

  •  2020: Multi Drug Resistance Breaker - Επίλυση του προβλήματος της αντιβακτηριακής αντοχής σε πολλαπλά αντιβακτηριακά (κατηγορία υγεία).
  •  2021: Food Generator - Τεχνολογία που συμβάλλει στη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού στον κόσμο (κατηγορία διατροφή).
  •  2022: CO2-to-Fuel Converter - Παραγωγή καυσίμου με φωτοκαταλυτική μετατροπή ατμοσφαιρικού CO2 (κατηγορία ενέργεια).

Όλα τα μελλοντικά ερευνητικά προγράμματα που θα λάβουν αυτό το βραβείο θα πρέπει να συμβάλλουν στο να τεθεί η επιστημονική και τεχνολογική βάση για τη μεταγενέστερη υλοποίηση των αποκαλούμενων "dream products”, στο πρώτο έτος του "Pandemic Protector”. Τα προϊόντα που προβλέπονται είναι προϊόντα προσανατολισμένα στο μέλλον τα οποία θα γίνουν πραγματικότητα με το βραβείο.


Η ίδια αρχή ισχύει και για τα προϊόντα Multi-Drug Resistance Breaker, Food Generator και CO2-to-Fuel Converter. Κανένα από τα βραβευθέντα προγράμματα δεν προορίζεται να συνδεθεί ή να συμβάλλει άμεσα σε οποιονδήποτε από τους τρεις επιχειρηματικούς τομείς της Merck.


Περισσότερες πληροφορίες και απεικονίσεις διατίθενται στο futureinsightprize.merckgroup.com.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος