Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Βούλιαξαν" τα φαρμακεία εξαιτίας των rapid tests

14/9/2021 3:28:03 μμ
Πρώτη ημέρα εφαρμογής της υποχρεωτικότητάς τους από τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τεράστια ήταν η ζήτηση από τους πολίτες για τη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία όλης της χώρας. Αυτό συνέβη χθες, 14/3, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για τα rapid tests που οφείλουν υποχρεωτικά να κάνουν σε διαγνωστικό εργαστήριο ή φαρμακείο οι εργαζόμενοι που παραμένουν ανεμβολίαστοι, προκειμένου να εισέλθουν στον εργασιακό τους χώρο.

Σύμφωνα με τον Νατάλε Θεοφανόπουλο-Πέζερ, φαρμακοποιό στη Μυτιλήνη, «υπήρξε τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των φαρμακείων για τη διενέργεια rapid tests. Όπως όλα δείχνουν προτιμήθηκαν τα φαρμακεία, γιατί είναι πιο προσβάσιμα και έχουν αμεσότερη σχέση οι πολίτες με το φαρμακοποιό και έτσι αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή των εργαζομένων, ώστε να υποβληθούν στο διαγνωστικό έλεγχο. Η πολύ αυξημένη κίνηση σημειώθηκε σε όλα τα φαρμακεία της Επικρατείας», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως αυτό που ίσχυε μέχρι χθες ήταν παράδοξο: να υπάρχουν διαφορετικές τιμές διεξαγωγής rapid tests στα φαρμακεία και στα διαγνωστικά, λόγω επιβολής ΦΠΑ ύψους 2,40 ευρώ στα πρώτα, τη στιγμή που το πλαφόν της αμοιβής είναι κοινό και για τους δύο φορείς στα 10 ευρώ.

Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, που δημοσιεύτηκε εκ των υστέρων, ορίζεται ότι οι υπηρεσίες διαγνωστικού ελέγχου για την COVID-19 υπάγονται στο μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ, είτε αυτές πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια είτε οπουδήποτε αλλού (ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, ιατρεία). Η εγκύκλιος, που έχει ισχύ έως 31/12/2022, έρχεται να «εξισώσει» τα φαρμακεία με τα εργαστήρια, καθώς ενώ η υπηρεσία κοστολογούνταν 10 ευρώ στα διαγνωστικά, ο ΦΠΑ στα φαρμακεία ανέβαζε το κόστος στα 12,4 ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο