Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΕΜΑ: Συνιστά την 3η δόση με το εμβόλιο της Moderna
Μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων
The Lancet: Η μιρταζαπίνη δεν είναι αποτελεσματική στην άνοια
Δεν μειώνει τα επεισόδια διέγερσης των ασθενών
Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί

Bonus 200 ευρώ + 0,22 για κάθε self test που διακινήθηκε από τα φαρμακεία

23/9/2021 2:14:09 μμ
Για τις φαρμακαποθήκες το κράτος θα δώσει αμοιβή 0,05 ευρώ ανά τεμάχιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθορίστηκε το ποσό του bonus που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι θα δοθεί στους φαρμακοποιούς και στις φαρμακαποθήκες για την προσφορά τους προς την κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικότερα, το bonus αφορά τα δωρεάν self tests που διακινήθηκαν και χορηγήθηκαν στους δικαιούχους από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου του αυτοελέγχου για το κοινό (8 Απριλίου 2021).

Σημειώνεται ότι μερίδα φαρμακοποιών θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή ξεκαθαρίζει ότι η αξιοποίηση των φαρμακείων σε πράξεις ΠΦΥ πρέπει πλέον να αποζημιώνεται. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την άποψη ότι το bonus θα έπρεπε να δοθεί για τη συνολική συνεισφορά των φαρμακοποιών στη διαχείριση της πανδημίας και όχι συγκεκριμένα για τα δωρεάν τεστ που εξαρχής είχε γίνει αποδεκτή από τον ΠΦΣ ως μια δωρεάν υπηρεσία λόγω της υγειονομικής κρίσης.
 
Η αμοιβή των φαρμακοποιών

Σύμφωνα με την απόφαση ΕΑΛΕ/Γ.Π. οικ.58042/22.9.2021 που έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, το σύνολο των φαρμακείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τεστ ανά την επικράτεια θα λάβει 200 ευρώ ως εφάπαξ αποζημίωση. Στο ποσό αυτό προστίθενται και 0,22 ευρώ επί το συνολικό αριθμό των self tests που χορήγησε κάθε φαρμακείο σε δικαιούχους. Η αποζημίωση των φαρμακοποιών θα γίνεται μέσω του ΕΟΠΥΥ, όπως γίνεται και για τις συνταγές φαρμάκων, με χρονικό περιθώριο 60 ημερών από την υποβολή. Κάθε μήνα τα φαρμακεία θα υποβάλλουν στον Οργανισμό διακριτό τιμολόγιο με το αιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των τεστ που έχουν χορηγηθεί έως τις 27 του προηγούμενου μήνα. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των τεστ έχει αναρτηθεί στη δικτυακή πύλη eopyykmes.gr, για κάθε φαρμακείο, με βάση τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για την πρώτη υποβολή, το αιτούμενο ποσό θα αφορά το σύνολο των τεστ που έχει διαθέσει κάθε φαρμακείο από τις 8 Απριλίου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.
 
Η αμοιβή των φαρμακαποθηκών
 
Οι φαρμακαποθήκες που συμμετέχουν στη διακίνηση των self test θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 0,05 ευρώ για κάθε τεμάχιο που έχουν διακινήσει ή διακινούν από τις 8 Απριλίου και για όσο διαρκέσει η διαδικασία. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν απαιτείται η ύπαρξη συμβατικής σχέσης με τον ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακαποθήκες οφείλουν ωστόσο να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη eopyykmes.gr εντός 25 ημερών από την έκδοση της απόφασης και να καταχωρίσουν εκεί τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια θα εκδίδουν μηνιαίως συγκεντρωτικό τιμολόγιο προς τον ΕΟΠΥΥ με τον αριθμό των τεστ που έχουν διακινήσει, ο οποίος διατίθεται στην πύλη του ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ. Όπως και για τους φαρμακοποιούς, το πρώτο τιμολόγιο που θα εκδοθεί τον Οκτώβριο, θα αφορά το σύνολο των τεμαχίων από την έναρξη του μέτρου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας
Την καταγγελία έκανε ο Κώστας Μανωλόπουλος


Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί
Οι εργαστηριακοί γιατροί τα βάζουν με τους φαρμακοποιούς
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας
IQVIA: Αύξηση στις πωλήσεις των OTC προϊόντων
Σε αυτή συμβάλλουν κυρίως τα αντιβηχικά
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνεχίζει την εκπαίδευση των φαρμακοποιών
Με το νέο επιτυχημένο webinar για την αξία του εμβολιασμού σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline