Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


BNS & RAFARM ιδρύουν την BNS Opthalmics

1/6/2023 3:11:15 πμ
Αξιοποιώντας τη νανοτεχνολογία θα αναπτύξουν νέα οφθαλμικά προϊόντα για την παγκόσμια αγορά 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM και η ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων BioNanoSim (BNS) σύναψαν συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας οφθαλμικών προϊόντων με την επωνυμία BNS Ophthalmics (BNSO). Αποστολή της BNSO είναι η ανάπτυξη, η παραγωγή, καθώς και η εμπορική διάθεση μιας σειράς καινοτόμων οφθαλμικών φαρμακευτικών προϊόντων που αναπτύσσει η BioNanoSim με σκοπό την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στον τομέα της Οφθαλμολογίας για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την τελευταία πενταετία, η BNS έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει την πλατφόρμα νανοτεχνολογίας (NTPO). Το πρώτο προϊόν που θα αναπτύξει η BNSO με αυτή την τεχνολογία είναι το BNSO-1, ένα οφθαλμικό emulsion του Tacrolimus για τοπική οφθαλμική χορήγηση. Το Tacrolimus είναι ένα ισχυρό, μη στεροειδές φάρμακο με τη δυνατότητα να θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα σοβαρών οφθαλμικών φλεγμονωδών παθήσεων, εντούτοις είναι εξαιρετικά ασταθές, αδιάλυτο στο νερό και δεν διαπερνά τον κερατοειδή. Το BNSO-1 καταδεικνύει σαφή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε προκλινικά μοντέλα. Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα δύο προκλινικά προγράμματα για την ανάπτυξη σκευασμάτων για την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία (BNSO-2) και για την ξηροφθαλμία (BNSO-3). 

Η BNS θα υποστηρίξει την BNSO με την πνευματική της ιδιοκτησία και την τεχνογνωσία της στο R&D, ενώ η RAFARM θα συμβάλει με την κατάλληλη χρηματοδότηση και τις υποδομές της στην υποστήριξη της ανάπτυξης και την παραγωγή σε εμπορική κλίμακα. Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο 'Aρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM, υπογράμμισε τα εξής: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την BNS για την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων θεραπευτικών προϊόντων αποσκοπώντας παράλληλα στην περαιτέρω διεύρυνση της τεχνογνωσίας μας στα οφθαλμικά».

Ο Simon Benita, Ομότιμος Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της BNS, δήλωσε σχετικά: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνεργασία με τη RAFARM και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των υποδομών των δύο οργανισμών με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση βελτιωμένων θεραπευτικών επιλογών που αφορούν στον οφθαλμό».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα