Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΒΙΑΝΕΞ: Ετοιμάζει διεθνείς επενδύσεις για την ανάπτυξη καλλυντικών, OTC και medical devices

2/5/2023 7:27:34 μμ
Ανακοινώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνομιλώντας με βασικούς εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας, ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. συμμετείχαν στη συζήτηση «Greek Local Champions: Building Resilient Health Systems With Added Value Investments».

Ο Δ. Γιαννακόπουλος σημείωσε σχετικά με τη ΒΙΑΝΕΞ ότι τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών. «Ενδεικτικά το 2022, κλείσαμε στα 443,1 εκατ.€ και κατέχοντας το 10% της ελληνικής αγοράς. (…) Η ΒΙΑΝΕΞ έχει ένα συνεκτικό επενδυτικό σχεδιασμό με βάση τους στρατηγικούς μας στόχους και δεν περιμένουμε να διαμορφωθούν ευνοϊκότεροι όροι για να τον υλοποιήσουμε. Παράλληλα, τα όποια μέτρα λαμβάνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει βέβαια να βγαίνουν με άξονα την ίση μεταχείριση προς όλους και όχι κλείνοντας το μάτι σε επιλεγμένες εταιρείες. Για τη ΒΙΑΝΕΞ, ο στόχος πλέον είναι να ξεπεράσουμε τα σύνορα της χώρας. Ετοιμάζονται επενδύσεις τόσο για τη γεωγραφική μας επέκταση όσο και σε παρεμφερείς τομείς δραστηριότητας, όπως τα καλλυντικά, OTC, medical devices. (…)».

Τέλος, αναφορικά με την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, ο Δ. Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Ισχυρή παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σημαίνει καλύτερη υγεία για τους πολίτες. Θα πρέπει να απλουστευθεί το θεσμικό πλαίσιο και να υπάρξουν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας συμμετείχε στο πάνελ «Strategies For Boosting Health Innovation» όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι στρατηγικές για την ενίσχυση της καινοτομίας της Υγείας. «Στις επαναστατικές θεραπείες, θα πρέπει να δοθούν σημαντικότατα κίνητρα. Θα πρέπει να εξετάσουμε να αποζημιώνονται με προϋπολογισμούς, πέραν από το συγκεκριμένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου


Σχετικά άρθρα

Τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βράβευσε η ΠΕΦ
Με αφορμή την εορταστική εκδήλωση για τα 90 της χρόνια
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα
Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Ίδρυμα Novo Nordisk: Επενδύει 127 εκατ. ευρω σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης
Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Η Allergan Aesthetics, εταιρεία της AbbVie, ηγείται μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Με επίκεντρο την «Αισθητική και το Ήθος»