Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΒΙΑΝΕΞ: Ετοιμάζει διεθνείς επενδύσεις για την ανάπτυξη καλλυντικών, OTC και medical devices

2/5/2023 7:27:34 μμ
Ανακοινώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνομιλώντας με βασικούς εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας, ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. συμμετείχαν στη συζήτηση «Greek Local Champions: Building Resilient Health Systems With Added Value Investments».

Ο Δ. Γιαννακόπουλος σημείωσε σχετικά με τη ΒΙΑΝΕΞ ότι τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών. «Ενδεικτικά το 2022, κλείσαμε στα 443,1 εκατ.€ και κατέχοντας το 10% της ελληνικής αγοράς. (…) Η ΒΙΑΝΕΞ έχει ένα συνεκτικό επενδυτικό σχεδιασμό με βάση τους στρατηγικούς μας στόχους και δεν περιμένουμε να διαμορφωθούν ευνοϊκότεροι όροι για να τον υλοποιήσουμε. Παράλληλα, τα όποια μέτρα λαμβάνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει βέβαια να βγαίνουν με άξονα την ίση μεταχείριση προς όλους και όχι κλείνοντας το μάτι σε επιλεγμένες εταιρείες. Για τη ΒΙΑΝΕΞ, ο στόχος πλέον είναι να ξεπεράσουμε τα σύνορα της χώρας. Ετοιμάζονται επενδύσεις τόσο για τη γεωγραφική μας επέκταση όσο και σε παρεμφερείς τομείς δραστηριότητας, όπως τα καλλυντικά, OTC, medical devices. (…)».

Τέλος, αναφορικά με την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, ο Δ. Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Ισχυρή παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σημαίνει καλύτερη υγεία για τους πολίτες. Θα πρέπει να απλουστευθεί το θεσμικό πλαίσιο και να υπάρξουν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας συμμετείχε στο πάνελ «Strategies For Boosting Health Innovation» όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι στρατηγικές για την ενίσχυση της καινοτομίας της Υγείας. «Στις επαναστατικές θεραπείες, θα πρέπει να δοθούν σημαντικότατα κίνητρα. Θα πρέπει να εξετάσουμε να αποζημιώνονται με προϋπολογισμούς, πέραν από το συγκεκριμένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος