Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΒΙΑΝΕΞ: Ανάμεσα στις «Most Sustainable Companies in Greece» για το 2023

3/4/2023 8:36:34 μμ
Η εταιρεία έχει συμπεριληφθεί στον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. έλαβε τη διάκριση αυτή έχοντας συμπεριληφθεί ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση βάσει ESG κριτηρίων και ένταξη αυτών στο «Sustainability Performance Directory», τον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει διαμορφωθεί με βάση τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ο οποίος ανέφερε: «Πάνω στους άξονες βιωσιμότητας, αναπτύσσουμε δράσεις για να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα, όπως για παράδειγμα η χρήση φωτοβολταϊκών και υβριδικών οχημάτων. Δίνουμε επίσης έμφαση στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, αναβαθμίζοντας Δομές Υγείας, κυρίως σε ακριτικά νησιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατασκευή φαρμακείου στο Καστελλόριζο. Ταυτόχρονα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον ισότητας και αξιοκρατίας. Τέλος, ως προς τον πυλώνα Governance, επιδεικνύουμε διαφάνεια στις διαδικασίες μας, ακολουθώντας ένα αυστηρό πλαίσιο συμμόρφωσης και ποιότητας».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δ.Π. Γιαννακόπουλος ανέφερε σχετικά με τη σημαντική αυτή διάκριση: «Στη ΒΙΑΝΕΞ ακολουθούμε μια ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας. Πάνω στους άξονες που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναπτύσσουμε πολύπλευρες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε πρότυπο επιχειρηματικής αντίληψης και δημιουργικής προσφοράς και να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους Έλληνες ασθενείς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Σύμφωνα με έκθεση της Global Data


Σχετικά άρθρα

Τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βράβευσε η ΠΕΦ
Με αφορμή την εορταστική εκδήλωση για τα 90 της χρόνια
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα
Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Ίδρυμα Novo Nordisk: Επενδύει 127 εκατ. ευρω σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης
Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Η Allergan Aesthetics, εταιρεία της AbbVie, ηγείται μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Με επίκεντρο την «Αισθητική και το Ήθος»