Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Best in Pharmacy Awards 5ετίας

14/3/2023 1:51:21 μμ
Οι 10 κορυφαίες εταιρείες που αναδείχθηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα τελευταία 5 χρόνια τα βραβεία Best in Pharmacy του Φαρμακευτικού Κόσμου κατάφεραν να γίνουν θεσμός, κερδίζοντας πλήθος συμμετοχών και βραβεύσεων κορυφαίων εταιρειών που διακινούν προϊόντα φαρμακείου αλλά και agencies που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της υγείας και του marketing. Ενδεικτικά, από το 2018 που ξεκίνησαν για πρώτη φορά τα «Best in Pharmacy Awards» έως και το Σεπτέμβριο του 2022 απονεμήθηκαν 297 βραβεία (TOP, Platinum, Gold, Silver και Bronze), ενώ τιμήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού 9 πρόσωπα, με το καθένα από αυτά να έχει σημειώσει μια μοναδική διαδρομή στο χώρο του φαρμάκου και της κοινωνικής προσφοράς.

Ο θεσμός των «Best in Pharmacy Awards» έχει μια αναπτυσσόμενη δυναμική, καθώς κάθε χρόνο –παρά τις αντιξοότητες που επικράτησαν– όλο και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες και agencies συμμετέχουν στη διοργάνωση, καταθέτοντας υποψηφιότητες για καλλυντικά προϊόντα, OTC σκευάσματα, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, υπηρεσίες φαρμακείου αλλά και για ενημερωτικές καμπάνιες, δράσεις ΕΚΕ και πολιτικές πράσινης ανάπτυξης. Διεκδικούν μια διάκριση, η οποία προκύπτει από μια κριτική επιτροπή που ανανεώνεται ετήσια και αποτελείται από μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και των θεσμικών φορέων. Κάθε χρόνο οι διακρίσεις δίνονται σε μια άρτια οργανωμένη τελετή απονομής, η οποία έχει χαρακτηριστεί «γιορτή για το χώρο του φαρμακείου και των υπηρεσιών του».

Το 2018 απονεμήθηκαν συνολικά 58 βραβεία, ενώ τα πρόσωπα που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον κλάδο ήταν ο εκλιπών ιδρυτής της ιστορικής ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ που αργότερα μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη το προσωπικό του παράδειγμα, υψηλού ήθους και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά.
Στη συνέχεια τιμητικό βραβείο έλαβε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στο πρόσωπο του Αναστάσιου Δαμβέργη, τελευταίου ιδιοκτήτη ενός από τα ιστορικότερα φαρμακεία της Ελλάδας, βραβεύτηκε η μεγάλη ιστορική παράδοση του φαρμακευτικού λειτουργήματος.

Το 2019 απονεμήθηκαν 69 βραβεία και δόθηκε τιμητική διάκριση στον Κωνσταντίνο Δεμέτζο, Καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντή του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ, Προέδρου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας για το πλούσιο ερευνητικό του έργο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «η διεπιστημονικότητα και η αριστεία στη σκέψη καθώς και η ανάγκη για επιμόρφωση πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής, αφού η επιστήμη μας και η ηθική είναι τα διαχρονικά μας εργαλεία». Επίσης τιμήθηκε ο Θωμάς Μπαμπάλης, φαρμακοποιός, τέως Πρόεδρος των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» για τη συνολική προσφορά του στην ανθρωπιά και στον εθελοντισμό. Το τρίτο τιμητικό βραβείο δόθηκε στην Ιουλία και στην Ειρήνη Τσέτη του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Το 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε παγκοσμίως η νόσος Covid-19 και των πολύμηνων lockdowns στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις, η φαρμακευτική αγορά έδειξε σημάδια συστολής, μειώνοντας τον αριθμό των συμμετοχών στο θεσμό. Δόθηκαν 46 διακρίσεις, ενώ το τιμητικό βραβείο της χρονιάς έλαβε ο Ηλίας Κατσόγιαννης, φαρμακοποιός M.Sc. για το σημαντικό έργο του στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του κοινού για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Το 2021 απονεμήθηκαν 50 βραβεία, χωρίς όμως να υπάρξει Τελετή Απονομής και τιμητικές βραβεύσεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν και αυτή τη χρονιά.

Το 2022 οι κατηγορίες βράβευσης αναενώθηκαν σημαντικά, ενώ παράλληλα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών. Βραβεύτηκαν 74 προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ δόθηκαν δύο τιμητικές διακρίσεις: στη Δρ. Ιωάννα Ανδρεάδου, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας και στον Δρ. Χρήστο  Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής για το αξιόλογο ερευνητικό τους έργο.

Με τη συμπλήρωση των 5 χρόνων του επιτυχημένου θεσμού, το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος συγκέντρωσε τις 10 κορυφαίες διακρίσεις της 5ετίας, εστιάζοντας στις TOP COMPANIES και στα TOP BRANDS, όπως τα ανέδειξαν οι κριτικές επιτροπές των ετήσιων βραβείων. Στόχος είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αξία αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται ψηλά στις επιλογές των φαρμακοποιών και των καταναλωτών. 


Οι μεγάλοι νικητές της τελευταίας 5ετίας θα λάβουν το νέο λογότυπο: «Best in Pharmacy Awards – Διάκριση 5ετίας» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε όλες τις καμπάνιες δημοσιότητας, στα websites, στα social media, στις υπογραφές των e-mails, στις συσκευασίες των προϊόντων ή σε οποιοδήποτε άλλο επικοινωνιακό υλικό επιθυμούν.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του περιοδικού Φαρμακευτικός Κόσμος #192.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών