Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Best in Pharmacy Awards 2023

24/9/2023 7:37:05 μμ
O θεσμός που αναδεικνύει τα προϊόντα φαρμακείου και τις πρακτικές προώθησής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2023 από την Boussias Events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και την καινοτομία στα προϊόντα φαρμακείου, τη δημιουργικότητα και τη στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

 

Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους 200 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου.

 

Συνολικά, διακρίθηκαν 42 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες:

2YOLK BRANDING & DESIGN, ADELCO, AEGEAN BEAUTY SA Cosmetics, MILK Branding Professionals | Angela Evdokia Simon SimonA Interiors, Angelini Pharma, ASTELLAS PHARMACEUTICALS, BEAUTY PIN - FLUFF SKIN SUPERFOOD GREECE, BEE CERA, BIOGEL ORIGINAL INNOVATION, CAUDALIE, CeraVe, CloudOn, DigitalWise, DyonMed, Escargot de Crete - PANACEA3, eXnatura organic products, FREZYDERM, GREEKPHARM HEADQUARTERS/MNK DESIGN STUDIO, GR. SARANTIS SA, InterMed SA, KARABINIS MEDICAL, LA ROCHE POSAY, LA ROCHE POSAY X ΟΕΚΚ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, Liafarm Pharmaceuticals, Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ, ORION HEALTHCARE, PHARMA CENTER, Pharma PLUS, PHARMASEPT, RADIX PHARMACY-ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, SIMPLE IDEAS, Target Pharma HEALTHCARE, VIAN/VIANEX, Virtus Pharma, Vita4you, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, Γρ. Σαράντης, Κορρες Φυσικά Προϊόντα, Κούκουρας Ιωάννης - Idea Team, Όμιλος Σαράντη, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ. και ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΠΑΚΑ.

 

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: KARABINIS MEDICAL με την υποψηφιότητα Alfashield στα προϊόντα, Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ με την υποψηφιότητα #PameNaXasoume στο μάρκετινγκ και MILK Branding Professionals | Angela Evdokia Simon SimonA Interiors για την υποψηφιότητα To Farmakeio Mou/Interior Design στις υπηρεσίες.

 

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΓΡ. Σαράντης αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR, η PHARMASEPT αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR, η NATURA SIBERICA αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR, η Vita4you αναδείχθηκε PHARMACY OF THE YEAR και ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ. αναδείχθηκε PHARMACEUTICAL STORAGE OF THE YEAR.

 

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικού βραβείου στη Σοφία Μαρκαντώνη-Κυρούδη, Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την προσφορά της  στην Κλινική Φαρμακευτική.

 

Τα Best in Pharmacy Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καλλυντικών & Αρωμάτων).

Χρυσοί Χορηγοί: Pharma Center με τα προϊόντα Ηealth Aid και Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης - ΣΥ.Φ.Α.Κ.

Χορηγοί: Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. και Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.


 

«Έρχονται νέες υπηρεσίες στα online φαρμακεία αλλά και λύσεις τεχνητής νοημοσύνης»

'Αννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events

Οι καταναλωτές και ιδιαίτερα οι γυναίκες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις αγορές μέσω mobile & tablet συσκευών. Σύμφωνα με πολύ πρόσφατα στοιχεία της Convert Group, οι πωλήσεις στα online φαρμακεία στο α’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς είχαν ρυθμό ανάπτυξης που άγγιξε στο 9%, φτάνοντας τα 145 εκατ. ευρώ και αναμένεται στο τέλος της χρονιάς οι πωλήσεις σε αξία και όγκο να αγγίξουν τα 300 εκατ. ευρώ. Από τους παράγοντες επιτυχίας που συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση είναι οι σημαντικές εκπτώσεις των τιμών αλλά και η μεγάλη ποικιλία κωδικών στα παραφάρμακα. Ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε αυτήν την άνοδο των online φαρμακείων θα δώσουν οι νέες υπηρεσίες που αναμένονται στο άμεσο μέλλον όπως το τηλε-φαρμακείο για συμβουλευτική από το φαρμακοποιό εξ αποστάσεως αλλά και λύσεις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

 

«Η αλληλεπίδραση όλων των παρόχων υγείας είναι κομβικής σημασίας για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων»

Ελένη Σκαλτσά, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής-ΕΚΠΑ, Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων

Η ραγδαία ανάπτυξη στη Φαρμακευτική είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης σε σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα, που συμβάλλουν στη διατήρηση και στη βελτίωση της υγείας, της ευημερίας, της φροντίδας και της ασφάλειας του ανθρώπου. Ο φαρμακοποιός συμβάλλει σημαντικά στη φαρμακευτική φροντίδα και έχει ευθύνες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ως επαγγελματίας υγείας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη επιλογή και χρήση όχι μόνον των φαρμάκων, αλλά και των συμπληρωμάτων διατροφής, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των καλλυντικών. Η αλληλεπίδραση των εταιρειών, των φαρμακοποιών και των άλλων παρόχων στον κλάδο της υγείας είναι κομβικής σημασίας για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και καθοριστική σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, παραγωγής και διακίνησής τους. Ως εκ τούτου, διοργανώσεις, όπως η σημερινή, αναδεικνύουν τις προσπάθειες στο φαρμακευτικό κλάδο και είναι εξαιρετικά καρποφόρες.

 

«Σημαντική η προσφορά των φαρμακείων στον συνάνθρωπο»

Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Συγχαρητήρια στην BOUSSIAS events για την εξαιρετική διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, η οποία τιμά το ρόλο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τη σημαντική προσφορά των φαρμακείων στον συνάνθρωπο.

 




«Ο Έλληνας φαρμακοποιός προσφέρει τα καλύτερα για την υγεία των ασθενών»

Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Εκτιμώ την προσπάθεια της BOUSSIAS events για την ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων που διακινούνται μέσα από τα φαρμακεία σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Πραγματικά το ελληνικό φαρμακείο μέσω του δικτύου του διαθέτει προϊόντα καινοτόμα και μέσω της επιστημονικότητας του Έλληνα φαρμακοποιού προσφέρει τα καλύτερα για τη δημόσια υγεία και για την υγεία του ασθενή.

 

«Ο κλάδος του φαρμακείου αναμένεται να κάνει ρεκόρ πωλήσεων στα καλλυντικά»

Θεόδωρος Δ. Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣΒΑΚ

Ο κλάδος του φαρμακείου αναμένεται να κάνει φέτος ρεκόρ πωλήσεων στα καλλυντικά και να ακολουθήσει κατά πόδας την ευρεία διανομή. Το online εμπόριο το 2022 ήταν της τάξεως των 271εκατ. ευρώ και συνεχίζει να διευρύνεται σε όλη τη χώρα με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει φέτος το 10%. Τα φαρμακεία σε τουριστικές περιοχές πωλούν σε ξένους καλλυντικά online, ακόμα και μετά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Οι εταιρείες μας αντιλαμβάνονται τη σημασία του φαρμακείου και δημιουργούν νέες γκάμες προϊόντων, γι’ αυτό και πολλές νέες εταιρείες καλλυντικών προσανατολίζονται στο φαρμακείο. Η Ομορφιά με προϊόντα καλλωπισμού και υγείας δίνει την πρωτοκαθεδρία στο καλλυντικό με αύξηση 10% φέτος το α ́ εξάμηνο. Είμαστε ευτυχείς που η εταιρεία Boussias Events είναι μέλος του ΠΣΒΑΚ και θα είμαστε πλησίον σε όλες τις εκδηλώσεις της, όπως και σήμερα στα Best in Pharmacy Awards.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

«Είμαι πολύ περήφανη για τους αποφοίτους του ΠΜΣ της Κλινικής Φαρμακευτικής»

Σοφία Μαρκαντώνη-Κυρούδη, Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πρόεδρο και τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Best in Pharmacy Awards για την απονομή αυτού του βραβείου. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Κλινικής Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, στο οποίο έχω επικεντρώσει σχεδόν όλες τις διδακτικές μου δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας μου, παρέχει τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται από το φαρμακοποιό για να αντιμετωπίσει τα θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή, κατάλληλη και αποδοτική χρήση των φαρμάκων στους ασθενείς. Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος έχουν αποφοιτήσει 166 φαρμακοποιοί, οι οποίοι σήμερα ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό σε νοσοκομεία, κοινοτικά φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες κλπ. Είμαι πολύ περήφανη για τους αποφοίτους του ΠΜΣ της Κλινικής Φαρμακευτικής και προσβλέπω στον διαρκώς αυξανόμενο ρόλο τους στην ομάδα υγειονομικής φροντίδας και στη συνεχή επιτυχία τους ως πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην πρώτη γραμμή.

 

Στο site www.bestinpharmacy.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
Στα φαρμακεία από την εταιρεία Syndesmos S.A.






Σχετικά άρθρα

BioNike: Νέα κρέμα προσώπου Defence My Age Gold
Κυκλοφορεί από την εταιρεία Euromed
Revita Shampoo της Ds Laboratories: Καινοτόμο δυναμωτικό σαμπουάν
Έρχεται στην αγορά από την Beauty Paths DSL Group of Brands
Εντομοαπωθητικό Spray Galesyn® Insect Repellent FAMILY
Στα φαρμακεία από την εταιρεία Syndesmos S.A.
Hansaplast: Συστήνει νέα σειρά επιδέσμων στήριξης
Θα φέρουν την επανάσταση στην καθημερινή άσκηση