Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Βελτιώνεται η υγεία του ελληνικού πληθυσμού!

29/11/2018 8:28:50 πμ
Παρά την περικοπή δαπανών εδώ και εννέα χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αθηροσκλήρωση αποτελεί νόσο του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου γι' αυτό και σήμερα θεωρείται ως ένας από τους βασικότερους παράγοντες θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ωστόσο, αν και στην Ελλάδα τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για την πλειονότητα των νοσημάτων και των θανάτων, υπάρχουν και ευχάριστα νέα τα οποία προκύπτουν από πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με αυτές:

  • Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού έχει σαφή σημάδια βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, παρ' όλη την περικοπή δαπανών στη δημόσια υγεία,
  • οι καπνιστικές συνήθειες έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αν και παραμένει η χώρα στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών.

Όμως, οι ίδιες μελέτες δείχνουν παράλληλα πως:

  • η υιοθέτηση του υγιεινού τρόπου διατροφής δεν ξεπερνά το 50% των γυναικών και των 45% των ανδρών, με σημαντικές διατροφικές ανεπάρκειες στην πρόσληψη βιταμινών, και άλλων θρεπτικών συστατικών,
  • τα ποσοστά υποσιτισμού δείχνουν να αυξάνουν και να παρουσιάζουν σημαντική συσχέτιση με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα. Αυτή τη χρονιά το Συνέδριο θα φιλοξενήσει 115 προσκεκλημένους Ομιλητές και Προέδρους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, αλλά και σε νεότερους ερευνητές, οι οποίοι αποτελούν υπόσχεση μέλλοντος για την καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και για τον ερευνητικό τομέα.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης: www.atherosclerosis.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»
Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»
TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος