Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Βέλγιο: Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν τους εμβολιασμούς Covid-19

21/2/2022 3:38:30 πμ
Αντιδρούν οι γενικοί γιατροί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο Βέλγιο οι φαρμακοποιοί θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό του κοινού έναντι της Covid-19, μετά την έγκριση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας των Βρυξελλών.

Όπως δημοσιεύουν οι Brussels Times και το euractiv.gr, στόχος των αρμόδιων αρχών είναι η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, όπως είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί στον κλάδο να χορηγεί και άλλα εμβόλια, όπως αυτό της γρίπης.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω προσπάθεια θα συμμετέχουν μόνο όσοι λάβουν ειδική εκπαίδευση ενός 8ωρου μαθήματος και ήδη χιλιάδες φαρμακοποιοί έχουν ενδιαφερθεί.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της ένωσης γενικών ιατρών Domus Medica, η οποία θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί επιτρέπεται να εκτελούν ιατρικές πράξεις και καλεί τον κλάδο σε συνεργασία. Όπως είπε ο Ροέλ βαν Γκελ από την Ένωση στους Brussels Times, «δεν είναι ότι εμείς οι γενικοί ιατροί θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, αλλά όλοι –γενικοί ιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί– πρέπει να παίξουν το δικό τους ρόλο και έτσι από κοινού να χειριστούμε την κατάσταση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο