Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Bayer: Νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της ριβαροξαμπάνης

14/9/2020 4:38:53 μμ
Παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες αναλύσεις των δεδομένων της μελέτης Φάσης ΙΙΙ VOYAGER PAD παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας «ESC Congress 2020 - The Digital Experience» που διεξήχθη εξ αποστάσεως από τις 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αναλύσεις παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ριβαροξαμπάνης σε ασθενείς με συμπτωματική περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) μετά από επαναγγείωση, καθώς εξετάστηκαν συγκεκριμένα οι επιδράσεις του φαρμάκου σε συνδυασμό με ασπιρίνη α) στον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τα σοβαρά συμβάντα των άκρων των ασθενών με ΠΑΝ και β) στη μείωση της οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς με ΠΑΝ. Η ανάλυση έδειξε ότι το όφελος της ριβαροξαμπάνης στη μείωση του κινδύνου ισχαιμίας των άκρων και καρδιαγγειακών επεισοδίων ήταν συνεπές ανεξάρτητα από το εάν οι ασθενείς είχαν ταυτόχρονα στεφανιαία νόσο ή όχι.

Το κύριο αποτέλεσμα ασφάλειας της μείζονος αιμορραγίας TIMI ήταν αριθμητικά υψηλότερο με τη ριβαροξαμπάνη, ανεξάρτητα από την παρουσία ΣΝ, αλλά δεν υπήρξε σημαντική στατιστική αύξηση. Επιπλέον έδειξε ότι η αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ασπιρίνης σε σύγκριση με την ασπιρίνη μόνο μειώνει το κίνδυνο οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επαναγγείωση, με οφέλη που εμφανίζονται άμεσα, με απόλυτη μείωση κινδύνου κατά 1,5% μετά από 6 μήνες, το οποίο μεταφράζεται σε σχετική μείωση κινδύνου κατά 47%. Η θετική επίδραση λειτούργησε αθροιστικά με την πάροδο του χρόνου και με σταθερά οφέλη ανεξάρτητα από τη μέθοδο της επαναγγείωσης και τη συγχορήγηση κλοπιδογρέλης ή όχι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της