Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

FIP: Είναι καθήκον των κυβερνήσεων να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη μέσω των φαρμακείων
Η Ομοσπονδία ετοιμάζει κόμβο δεδομένων που αφορούν τα φαρμακεία όλου του κόσμου

Bayer: Νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της ριβαροξαμπάνης

14/9/2020 4:38:53 μμ
Παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες αναλύσεις των δεδομένων της μελέτης Φάσης ΙΙΙ VOYAGER PAD παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας «ESC Congress 2020 - The Digital Experience» που διεξήχθη εξ αποστάσεως από τις 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αναλύσεις παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ριβαροξαμπάνης σε ασθενείς με συμπτωματική περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) μετά από επαναγγείωση, καθώς εξετάστηκαν συγκεκριμένα οι επιδράσεις του φαρμάκου σε συνδυασμό με ασπιρίνη α) στον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τα σοβαρά συμβάντα των άκρων των ασθενών με ΠΑΝ και β) στη μείωση της οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς με ΠΑΝ. Η ανάλυση έδειξε ότι το όφελος της ριβαροξαμπάνης στη μείωση του κινδύνου ισχαιμίας των άκρων και καρδιαγγειακών επεισοδίων ήταν συνεπές ανεξάρτητα από το εάν οι ασθενείς είχαν ταυτόχρονα στεφανιαία νόσο ή όχι.

Το κύριο αποτέλεσμα ασφάλειας της μείζονος αιμορραγίας TIMI ήταν αριθμητικά υψηλότερο με τη ριβαροξαμπάνη, ανεξάρτητα από την παρουσία ΣΝ, αλλά δεν υπήρξε σημαντική στατιστική αύξηση. Επιπλέον έδειξε ότι η αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ασπιρίνης σε σύγκριση με την ασπιρίνη μόνο μειώνει το κίνδυνο οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επαναγγείωση, με οφέλη που εμφανίζονται άμεσα, με απόλυτη μείωση κινδύνου κατά 1,5% μετά από 6 μήνες, το οποίο μεταφράζεται σε σχετική μείωση κινδύνου κατά 47%. Η θετική επίδραση λειτούργησε αθροιστικά με την πάροδο του χρόνου και με σταθερά οφέλη ανεξάρτητα από τη μέθοδο της επαναγγείωσης και τη συγχορήγηση κλοπιδογρέλης ή όχι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια των ασθενών
Διαθέτει προϋπηρεσία από τις εταιρείες MSD Ελλάδος, Janssen, GSK και Eisai


Σχετικά άρθρα

Κυκλοφόρησε ο νέος Οδηγός
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας
ΕΜΑ: Αναστέλλει οριστικά όλα τα φάρμακα ρανιτιδίνης στην Ε.Ε.
Λόγω της παρουσίας χαμηλών επιπέδων NDMA
New York Times: Και 2η εθελόντρια εμφάνισε νευρολογική βλάβη με το εμβόλιο έναντι της Covid-19
Εντωμεταξύ η Ε.Ε. υπέγραψε σύμβαση με Sanofi/GSK για 300 εκατ. δόσεις του δικού τους εμβολίου