Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Bayer: Ενισχύει το pipeline της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς

29/3/2024 12:12:19 πμ
Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς η εταιρεία Bayer, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του «Pharma Media Day 2024».


«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αύξηση της αξίας του pipeline μας, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι η αναθεωρημένη στρατηγική Ε&Α αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Δ.Σ. της Bayer AG και Πρόεδρος του Tομέα Φαρμάκων της Bayer. 


Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενισχύει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, με σαφή επικέντρωση της έρευνας σε 4 βασικούς θεραπευτικούς τομείς: καρδιαγγειακά νοσήματα, ογκολογία, ανοσολογία, νευρολογία και σπάνιες παθήσεις. Διευρύνει τις δυνατότητές της, μέσω συνεργασιών και εξαγορών εταιρειών που αναπτύσσουν πλατφόρμες έρευνας και βελτιώνει την ποιότητα του pipeline, μέσα από αυστηρά και πολύ απαιτητικά κριτήρια. 


Ειδικότερα, η Bayer επενδύει στην ανάπτυξη των θεραπευτικών επιλογών και στη βελτίωση του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ενώ παράλληλα σημειώνει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση να γίνει κορυφαία εταιρεία ογκολογίας. Επιπλέον, μαζί με τις θυγατρικές της BlueRock και AskBio, προωθεί ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας, σε προκλινική και κλινική φάση ανάπτυξης ύψους άνω των 3,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία των σχετικών τεχνολογικών πλατφορμών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών