Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Bayer Ελλάς: Νέα δεδομένα για το συνδυασμό ριβαροξαμπάνης και ασπιρίνης

2/6/2021 3:11:31 μμ
Μείωσε σημαντικά τα συνολικά ισχαιμικά επεισόδια σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, VOYAGER PAD, δείχνουν ότι η ριβαροξαμπάνη (2,5mg δύο φορές ημερησίως) σε συνδυασμό με ασπιρίνη (100mg μία φορά την ημέρα) μείωσε σταθερά τα σοβαρά αγγειακά επεισόδια σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) μετά από επαναγγείωση του κάτω άκρου, σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία ασπιρίνης. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων μείωσε τα πρώτα συμβάντα κατά 15% στους ασθενείς.

Αυτή η ανάλυση έδειξε ένα πολύ υψηλό φορτίο επακόλουθων συμβάντων και μια σταθερή μείωση 14% τόσο στα πρωτογενή καταληκτικά σημεία όσο και στα συνολικά αγγειακά συμβάντα σε διάμεση περίοδο 2,5 ετών.

«Ακόμη και χρόνια μετά την επαναγγείωση, οι ασθενείς με ΠΑΝ συνεχίζουν να έχουν σημαντικά υψηλό κίνδυνο για μελλοντικά θρομβωτικά επεισόδια», δήλωσε ο Δρ Θανάσης Κώτσανης, Ιατρικός Διευθυντής της Bayer Ελλάς και επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών για το Cluster Ελλάδας, Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας και πρόσθεσε:. «Η συγκεκριμένη ανάλυση της μελέτης VOYAGER PAD εξέτασε τα δεδομένα πέραν του πρώτου συμβάντος και διαπίστωσε την περαιτέρω μείωση των θρομβωτικών συμβάντων με τη χορήγηση συνδυασμού ριβαροξαμπάνης και ασπιρίνης, τονίζοντας τη σημασία της μακροχρόνιας πρόληψης σε αυτούς τους ασθενείς υψηλού κινδύνου».Αυτά τα δεδομένα παρουσιάστηκαν στην 70η Ετήσια Επιστημονική Σύνοδο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό του American College of Cardiology.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
Υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση για όλους






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο