Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Βαρυχειμωνιά» στην αγορά από τις ελλείψεις φαρμάκων

4/9/2023 9:03:12 μμ
Γ. Δαγρές & Θ. Σκυλακάκης μίλησαν για τους λόγους και τις πιθανές λύσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΦΣΑ και μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ TV αναφέρθηκε στις δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, τονίζοντας ότι τον τελευταίο 1,5 με 2 χρόνια παρουσιάζεται μια από τις σοβαρότερες εξάρσεις του προβλήματος και στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί», συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) Θοδωρής Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η αγορά βρίσκεται μάλλον στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων 2 χρόνων. Μιλώντας για τις χαμηλές τιμές των φαρμάκων στη χώρα, αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πέντε φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δεχτεί πρόστιμα από τον ΕΟΦ για τον υποεφοδιασμό της αγοράς, μετά από καταγγελίες του ΠΣΦ.
Αναφέρθηκε επίσης στη μεταφορά παραγωγής φαρμάκων σε ανατολικές χώρες αλλά και στην οικονομική επιβάρυνση των ευρωπαϊκών εταιρειών που προκαλείται από το γεγονός ότι οι τιμές στις ΗΠΑ είναι ελεύθερες, ενώ στην Ευρώπη είναι διατιμημένες.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο Γ. Δαγρές επισήμανε ότι η απουσία διατίμησης δεν έσωσε τις ΗΠΑ από τις ελλείψεις σε αμοξυκιλλίνες και ότι η παραγωγή θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει στην Ευρώπη αλλά συμπλήρωσε ως βασικό λόγο του προβλήματος και τις παράλληλες εξαγωγές. Στα συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι η πολιτεία οφείλει να ελέγξει και να τιμωρήσει τις εταιρείες που υποτροφοδοτούν την ελληνική αγορά αλλά και να λύσει το πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση