Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Βαριές ποινές για όσους επιβαρύνουν τα οικονομικά στην Υγεία

20/6/2013 9:31:06 πμ
Οι ανακοινώσεις Λυκουρέντζου από την ημερίδα "Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την κατάθεση νομοσχέδιου εντός αυτής της εβδομάδας, το οποίο θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους παραβαίνουν τους νόμους που αυξάνοντας τις δαπάνες στον κλάδο υγείας, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, στην ημερίδα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως ανακοίνωσε ο κος Λυκουρέντζος, θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές για εναρμονισμένες πρακτικές και θα υπάρξει ενίσχυση των κωδίκων δεοντολογίας και συμπεριφοράς. Μάλιστα δε δίστασε να σημειώσει πως οι ποινές θα στρέφονται σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι οποίοι συνέβαλλαν στην υπερσυνταγογράφηση και την πολυφαρμακία, αλλα και σε εταιρείες οι οποίες θα διαπιστωθεί ότι λειτουργούν ως «καρτέλ».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος, τόσο των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη χώρα, για την επιβίωση του εθνικού συστήματος υγείας όσο και της πάταξης των νοσηρών φαινομένων, προϋποθέτει τη σύναψη της έντιμης, ειλικρινούς, αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας όλων των εταίρων που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή: πολιτική ηγεσία και εταίροι της υγειονομικής κοινότητας. Ακόμη ανήγγειλε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές έναντι της αγοράς για τις προμήθειες των νοσοκομείων, ενώ σημείωσε πως το μεγαλύτερο πλήγμα στο χώρο της υγείας το δέχτηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες.


Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ακόμη ότι «χρειάζεται να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, να μην ακρωτηριάσουμε το εθνικό σύστημα υγείας. Δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με μόνο έσοδα από τους δημόσιους πόρους. Και γιΆ αυτό ακριβώς χρειάζεται να επεμβαίνει η Πολιτεία με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή ό,τι πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική είτε ως προνόμιο».


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στις 28/05 στην Αθήνα
Μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Συμμαχίας για ένα Μέλλον χωρίς Τερηδόνα






Σχετικά άρθρα

600 γενόσημα εντάχθηκαν στην πλατφόρμα TrumpRx
Προκειμένου οι ασθενείς να εντοπίσουν τις οικονομικότερες επιλογές
Αποζημίωση των CGM και στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2
Δέσμευση του υπουργού Υγείας προς την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
ΣΦΕΕ: Οι επενδύσεις σε κλινικές μελέτες απαιτούν περισσότερα κίνητρα
Αλλαγές σε προϋπολογισμούς, δικαιούχους και χρονικά περιθώρια
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
Χάρη στη συνεργασία του Οργανισμού με την Αστυνομία