Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Β. Κικίλιας: Απαγορεύεται το κάπνισμα στις παιδικές χαρές

18/9/2019 11:52:27 πμ
Από τον επόμενο μήνα ισχύει η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την απόφασή του να εφαρμόσει με ιδιαίτερη αυστηρότητα τον αντικαπνιστικό νόμο ανακοίνωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως από τον ερχόμενο μήνα ενώ τα πρόστιμα θα είναι πολύ σκληρά για τους θεριακλήδες. Πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί και στις παιδικές χαρές, που αν και αποτελούν ανοικτούς χώρους, είναι απαράδεκτο να είναι γεμάτες αποτσίγαρα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αυτό αποτελεί, απλά, ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των μικρών παιδιών και του περιβάλλοντος και ένα δείγμα πολιτιστικής προόδου της κοινωνίας μας.


«Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία που αναλάβαμε για τις παιδικές χαρές πριν από μία τετραετία απέδωσε σύντομα καλά αποτελέσματα. Δεκάδες Δήμοι της χώρας αναρτούν την καλαίσθητη πινακίδα μας, που προτρέπει για αποφυγή του καπνίσματος στο χώρο που παίζουν παιδιά. Και σήμερα η Πολιτεία αποφάσισε να προχωρήσει την αντικαπνιστική προσπάθεια της ένα βήμα πιο μπροστά, απαγορεύοντας το κάπνισμα και σε ορισμένους ιδιαίτερα ευαίσθητους ανοικτούς χώρους».


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, για την πλήρη απελευθέρωση από τον καπνό των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των χώρων αναψυχής (παραλίες, πάρκα, αλσύλλια κ.α), όπως σημειώνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους