Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 40 Καλύτερα Πανεπιστήμια Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση
Μοιράζεται την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα για τη συνολική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του, σύμφωνα με την κατάταξη THE Impact Rankings 2022
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Β. Κικίλιας: 10 ευρώ για κάθε ραντεβού εμβολιασμού στα φαρμακεία

26/7/2021 4:30:43 μμ
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους φαρμακοποιούς μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα κίνητρα που θα δώσει η κυβέρνηση σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της COVID-19 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα», γι' αυτό και προσφέρει αντίτιμο 10 ευρώ στους φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. 

Όπως είπε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο OPEN TV, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας «και στους γιατρούς μας και στους φαρμακοποιούς μας» και δήλωσε πεπεισμένος ότι στις τοπικές κοινωνίες, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές, οι φαρμακοποιοί θα ενημερώσουν σωστά τους ανθρώπους αυτούς που ενδεχομένως φοβούνται ή δυσπιστούν και έτσι θα συμβάλλουν σημαντικά στην εμβολιαστική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ποσό των 10 ευρώ η κυβέρνηση θα δώσει και στους ιδιώτες γιατρούς που θα κλείνουν ραντεβού, ενώ αν χορηγούν το εμβόλιο στο ιατρείο τους, η αμοιβή τους θα είναι 20 ευρώ (από 3 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) και αν συμμετάσχουν στον κατΆ οίκον εμβολιασμό η αμοιβή από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ.

«Έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης Δέλτα, έχουμε μπροστά μας ακόμα παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο κλίμα, ψηφίστηκε και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Από την κυβέρνηση προστέθηκε στην τροπολογία και νομοτεχνική βελτίωση η οποία επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ δίνει δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και σε άλλες ομάδες εργαζομένων.

Κ. Λουράντος: Να δοθούν αναδρομικά 9 ευρώ στους φαρμακοποιούς για τα εκατομμύρια ραντεβού εμβολιασμών

Πυρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ ενάντια στα «κίνητρα» που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τα ραντεβού εμβολιασμών που θα κλείσουν από εδώ και στο εξής. Υπονοώντας ότι η αύξηση της αποζημίωσης από 1 ευρώ σε 10 ευρώ έγινε μόνο και μόνο επειδή εντάχθηκαν και οι ιδιώτες γιατροί στη διαδικασία, κάνει λόγο για «υποβάθμιση» του κλάδου και της αξιοπρέπειας των φαρμακοποιών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε «να δοθούν αναδρομικά από 9 ευρώ επιπλέον για κάθε ραντεβού που έκλεισαν από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά του ο ΠΦΣ τονίζει: «Για εμάς τους φαρμακοποιούς, η συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για τον αντι-covid εμβολιασμό, έχουμε αποδείξει ότι δεν συνδέεται με οικονομικά κίνητρα. Είναι θεσμική μας υποχρέωση, είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης να συμβάλλουμε στην επιτυχία της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας».

Διευκρινίζεται δε ότι το «10ευρω» κατατίθεται αφού ο πολίτης κάνει την 1η δόση του εμβολίου του, που σημαίνει ότι στην τιμή εντάσσεται και η προσπάθεια να πειστούν όσοι έχουν ακόμα αμφιβολία για την ανάγκη του εμβολιασμού έναντι της COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην υπηρεσία των ανθρώπων και της επιστήμης
Το μήνυμα για την 100ή Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών #CoopsDay


Σχετικά άρθρα

IQVIA Weekly Data: Οι πωλήσεις των φαρμακείων λιανικής
Από 18 Απριλίου έως 1η Μαΐου
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων
15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες