Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αύξηση τζίρου για τις φαρμακευτικές εταιρείες

26/10/2016 10:45:31 πμ
Στοιχεία από την εν εξελίξει έρευνα της Hellas List
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξάνει την κερδοφορία του ο επιχειρηματικός κλάδος των φαρμάκων και καλλυντικών, αναδεικνύοντας τη σημαντική του προσφορά στην ελληνική οικονομία, παρά τη γενική ύφεση, την πολύ υψηλή φορολογία αλλά και τα μέτρα, όπως rebate και clawback, που αναπόφευκτα προκαλούν προβλήματα ρευστότητας και αποτελούν σκόπελο στην περαιτέρω ανάπτυξη.


Σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματα της –ακόμα εν εξελίξει– έρευνας της Hellas List σε 30 βιομηχανικές και παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου:

  • Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 30 επιχειρήσεων του δείγματος αυξήθηκε κατά 4,3% για να φθάσει τα 1,182 δισ. ευρώ. Ο συνολικός κύκλος εργασιών 119 παραγωγικών επιχειρήσεων φαρμάκων και καλλυντικών είχε μειωθεί κατά 2,3% από 2,184 δισ. ευρώ το 2013 σε 2,134 δισ. ευρώ το 2014.
  • Τα συνολικά καθαρά προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 21,4% (αν εξαιρεθούν τα στοιχεία συγκεκριμένης επιχείρησης που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα). Έτσι, τα συνολικά καθαρά κέρδη των 29 εταιρειών αυξήθηκαν από 64 εκατ. ευρώ το 2014 σε 77,7 εκατ. ευρώ το 2015.
  • Τα συνολικά ίδια κεφάλαια των 30 επιχειρήσεων του δείγματος αυξήθηκαν από 525,6 εκατ. ευρώ το 2014 σε 538,1 εκατ. ευρώ το 2015.
  • Οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν από 847,6 εκατ. ευρώ το 2014 σε 924,1 εκατ. ευρώ το 2015. Έτσι η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια διαμορφώνεται στο 1,7 προς 1.

Σημειωτέον ότι:

  1. τα στοιχεία δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευση των ισολογισμών του 2015
  2. στο δείγμα περιλαμβάνονται μόνον οι επιχειρήσεις που ασκούν παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, το συντριπτικό τμήμα του οποίου αφορά φαρμακευτικές επιχειρήσεις και 4 εταιρείες καλλυντικών. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι θυγατρικές των πολυεθνικών επιχειρήσεων, που έχουν κυρίως εισαγωγική δραστηριότητα ή αναθέτουν την παραγωγή σκευασμάτων σε ελληνικές εταιρείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δώρο εκτίμησης και ζεστασιάς για τα Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού
ΟΦΕΤ: «Αγαπάει και προσέχει» το ανθρώπινο δυναμικό της
Σε συνεργασία με την ομάδα του Nutrilab
Τα τρία μεγαλύτερα deal της φαρμακευτικής αγοράς για το 2025
Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Sanofi: Συμφωνία 1 δισ. δολαρίων για νέα θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ
Με την κορεατική βιοτεχνολογική εταιρεία Adel