Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων μελετά το υπ. Υγείας

21/9/2012
Συμμετοχή για νοσήλια στο 50% για ΕΟΠΥΥ και 90% για ΟΓΑ!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σενάρια οδυνηρά για την τσέπη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς το άδειο ταμείο του Οργανισμού αδυνατεί να καλύψει το συνολικό κόστος των νοσηλίων και των εξετάσεων των πολιτών.


Η συμμετοχή των ασφαλισμένων έως και 50% στα νοσήλια τους, όταν νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές είναι ένα σενάριο που μελετάται. Έτσι, για παράδειγμα εάν ο λογαριασμός για μια επέμβαση φτάνει τα 3.000 ευρώ σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλει τα 1.500 ευρώ και τα υπόλοιπα ο ασθενής - ο οποίος, σημειωτέον σήμερα επιβαρύνεται και με την αμοιβή του γιατρού.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σενάρια είναι ακόμη πιο ζοφερά για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, αφού το νέο Ταμείο μελετά να συμμετέχει μόνον κατά 10% στις δαπάνες που αφορούν την ιδιωτική περίθαλψή τους.


Πηγή: Τα Νέα



Σχετικά θέματα:


20/9/2012 - Πρόταση σοκ του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα δημιουργηθεί μετά την εξαγορά της Innovis Pharma από τη PharmaPath
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ






Σχετικά άρθρα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το πρόγραμμα παχυσαρκίας
Η προϋπόθεση για την αποζημίωση των φαρμακείων
Ε.Ε.: Πρόταση για περιορισμό της περιεκτικότητας του tea-tree oil στα καλλυντικά
Από την επιστημονική επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτών (SCCS)
ΥΠΕΘΑ: Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων
Ορίζεται και η κατ' οίκον διανομή ΦΥΚ
Ευρώπη: 240 αποσύρσεις αντιβιοτικών και 385 αναφορές για ελλείψεις από το 2020
Οι πολιτικές τιμολόγησης έχουν αποτύχει, υποστηρίζει η Medicines for Europe