Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυξημένη η ζήτηση για τα τεστ γρίπης στα φαρμακεία

19/1/2023 1:05:41 πμ
Δηλώσεις Κ. Ματσιόλη για τη Μαγνησία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης και ιώσεων του αναπνευστικού στην Ελλάδα οδηγεί όλο και περισσότερο κόσμο στα φαρμακεία για τα διπλά τεστ Covid-19 και γρίπης, που διατίθενται φέτος για πρώτη φορά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον τοπικό Τύπο ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης «η ζήτηση των τεστ για την ανίχνευση της γρίπης είναι υψηλή. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί για να δει αν τα συμπτώματα που έχει παραπέμπουν σε γρίπη, σε κορονοϊό».

Τη διενέργεια των τεστ αυτών συνιστά και η ιατρική κοινότητα, όπως αναφέρει ο ειδικός παθολόγος Ευθύμης Τσάμης, μέλος Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας: «Για να υπάρχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη διάγνωση και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς να κάνουν το τεστ για τη γρίπη, το οποίο μπορούν να το προμηθευτούν από τα φαρμακεία».
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να κάνουν οι ίδιοι τα τεστ γρίπης στους πελάτες τους, όπως εμφατικά είχε επισημάνει σε παλαιότερες ανακοινώσεις του ο ΙΣΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024