Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυξήθηκε ο αριθμός των φαρμακείων στην Ελλάδα το 2022, μειώθηκαν όμως οι φαρμακοποιοί

18/12/2023 8:41:14 μμ
Σύμφωνα με νέα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αύξηση στον αριθμό των φαρμακείων στην Ελλάδα κατά 1,5% καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το έτος 2022 σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με ετήσια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα. 


Ειδικότερα, το έτος 2022 λειτούργησαν 10.552 φαρμακεία στο σύνολο της χώρας, εκ των οποίων 3.805 (36,1%) στην Περιφέρεια Αττικής. Η μεγαλύτερη αύξηση (4,7%) παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με 27 νέα φαρμακεία, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (1,3%) παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 4 λιγότερα φαρμακεία.


Συνεπώς ο αριθμός των φαρμακείων ανά 10.000 κατοίκους ανά Περιφέρεια για το 2022 ανέρχεται σε 9,9. Η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε φαρμακεία ως προς τον πληθυσμό της είναι η Θεσσαλία (11,1), με δεύτερη την Κεντρική Μακεδονία (10,6), ενώ η μικρότερη πυκνότητα σε φαρμακεία εμφανίζεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (7,7). 


Αναφορικά με τον αριθμό των φαρμακοποιών, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΦΣ, ο αριθμός όσων εργάστηκαν σε φαρμακεία το έτος 2022 ανήλθε σε 11.267 έναντι 11.414 το έτος 2021, σημειώνοντας μείωση κατά 1,3%. 


Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία και για τις φαρμακαποθήκες, οι οποίες το 2022 ανήλθαν σε 130 έναντι 145 το 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 10,3%, χωρίς να διατίθενται στοιχεία ανά περιφέρεια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»