Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αυξήθηκε η τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5000%

23/9/2015 12:21:38 μμ
Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Martin Shkreli
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η απόφαση φαρμακευτικής εταιρείας, της νεοσύστασης Turing, να αγοράσει τα δικαιώματα φαρμάκου σωτήριου για ασθενείς του AIDS και να αυξήσει την τιμή του κατά 5.000%. Πρόκειται για το Daraprim (πυριμεθαμίνη), η τιμή του οποίου αυτή τη στιγμή είναι 750 δολάρια από 13,50 που ήταν πριν από ένα μήνα!

Το Daraprim καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, τη δεύτερη πιο συνηθισμένη ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της τροφής και μπορεί να προσβάλλει εύκολα ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς του AIDS, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και εγκύους.


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αμερικανική Εταιρία Μολυσματικών Νόσων έστειλε μια επιστολή στην εταιρεία, ζητώντας να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, την οποία χαρακτήρισε «άδικη για πολλές ευπαθείς κατηγορίες ασθενών» και προτρέποντάς τη να εφαρμόσει μια «δίκαιη και λογική στρατηγική τιμών». Η απάντηση του ιδιοκτήτη της εταιρίας Martin Shkreli, πρώην χρηματιστή της Wall Street, ήταν ωμή και πραγματιστική. Ο πρώην hedge funder είπε τη Δευτέρα στο Bloomberg News ότι οι εταιρείες στις οποίες παλαιότερα ανήκαν τα δικαιώματα του εν λόγω φαρμάκου «στην ουσία το έδιναν τσάμπα» και επισήμανε ότι το φάρμακο παραμένει φθηνό σε σχέση με αντίστοιχα του εμπορίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί