Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυξάνονται οι τιμές σε 10 ΜΗΣΥΦΑ

25/7/2022 3:01:42 πμ
Οι ποσοστιαίες διαφορές φτάνουν πάνω από το 7%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες χονδρικές τιμές ισχύουν από την Παρασκευή 22/7 σε μια σειρά από ευρέως κινήσιμα μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με τη διαχείριση της νόσου Covid-19 όπως και του κρυολογήματος. Προϊόντα του ρινικού αποσυμφορητικού Otrivin, του αναλγητικού Panadol και του αντιόξινου Aludrox παίρνουν αυξήσεις στις τιμές που κυμαίνονται από 4% έως και πάνω από 7%.

Πιο συγκεκριμένα, το Aludrox της GSK πωλείται πλέον στη χονδρική των 2,99 ευρώ (από 2,77 ευρώ), μια διαφορά ύψους 7,94%.
Τη μικρότερη διαφορά σημειώνει η Χ.Τ. του Panadol Advance (24x500mg) που ανεβαίνει στα 1,82 ευρώ από 1,75 ευρώ (4,00%), ωστόσο το Panadol Cold & Flu ανεβάζει τη χονδρική του τιμή κατά 6,01% και ανέρχεται στα 3,88 ευρώ (από 3,66 ευρώ). 

Αυξήσεις κατά 4,98% και 5,03% επιδέχτηκαν και τα σκευάσματα Otrivin: το Spray και οι δύο συσκευασίες των Drops στα 3,16 ευρώ, τα τρία σκευάσματα P.Free (meterdose, meterdose menthol και spray child) στα 4,80 ευρώ, όπως και το Advance Spray στα 4,80 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανατιμήσεις που σημειώνονται σε όλα τα επίπεδα της αγοράς δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το φαρμακείο και τα ΜΗΣΥΦΑ. Ωστόσο η πρακτική σταδιακής αύξησης των τιμών τους δεν είναι πρωτόγνωρη, από τότε που απελευθερώθηκε η τιμή τους. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi