Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Το υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τη ΣΥΝ.ΦΑ. Ηπείρου για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση «Ελευθερία»
Η θυγατρική του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ διένειμε, μέσα στο 2022, 45 χιλιάδες φιαλίδια εμβολίων
Καμπάνια ύψους 28,6 εκατ. λιρών στέλνει τους 'Aγγλους στα φαρμακεία
«Δεν κάνουμε τίποτα τσάμπα», απαντά ο κλάδος

Αυξάνονται οι τιμές σε 10 ΜΗΣΥΦΑ

25/7/2022 3:01:42 πμ
Οι ποσοστιαίες διαφορές φτάνουν πάνω από το 7%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες χονδρικές τιμές ισχύουν από την Παρασκευή 22/7 σε μια σειρά από ευρέως κινήσιμα μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με τη διαχείριση της νόσου Covid-19 όπως και του κρυολογήματος. Προϊόντα του ρινικού αποσυμφορητικού Otrivin, του αναλγητικού Panadol και του αντιόξινου Aludrox παίρνουν αυξήσεις στις τιμές που κυμαίνονται από 4% έως και πάνω από 7%.

Πιο συγκεκριμένα, το Aludrox της GSK πωλείται πλέον στη χονδρική των 2,99 ευρώ (από 2,77 ευρώ), μια διαφορά ύψους 7,94%.
Τη μικρότερη διαφορά σημειώνει η Χ.Τ. του Panadol Advance (24x500mg) που ανεβαίνει στα 1,82 ευρώ από 1,75 ευρώ (4,00%), ωστόσο το Panadol Cold & Flu ανεβάζει τη χονδρική του τιμή κατά 6,01% και ανέρχεται στα 3,88 ευρώ (από 3,66 ευρώ). 

Αυξήσεις κατά 4,98% και 5,03% επιδέχτηκαν και τα σκευάσματα Otrivin: το Spray και οι δύο συσκευασίες των Drops στα 3,16 ευρώ, τα τρία σκευάσματα P.Free (meterdose, meterdose menthol και spray child) στα 4,80 ευρώ, όπως και το Advance Spray στα 4,80 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανατιμήσεις που σημειώνονται σε όλα τα επίπεδα της αγοράς δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το φαρμακείο και τα ΜΗΣΥΦΑ. Ωστόσο η πρακτική σταδιακής αύξησης των τιμών τους δεν είναι πρωτόγνωρη, από τότε που απελευθερώθηκε η τιμή τους. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια αντιστοίχιση της συνταγογράφησης ΗΔΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΕΟΦ θα αναδείξει εάν υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά των παραγωγών, σημειώνει


Σχετικά άρθρα

Μεγάλο το πρόβλημα ελλείψεων φαρμάκων στη Ρόδο
Σύντομα θα εξαντληθούν και τα αντιγριπικά εμβόλια, επισημαίνει ο Ν. Φουτούλης
Καμπάνια ύψους 28,6 εκατ. λιρών στέλνει τους 'Aγγλους στα φαρμακεία
«Δεν κάνουμε τίποτα τσάμπα», απαντά ο κλάδος
Σε 24 δόσεις μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ
Οι αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση γίνονται ηλεκτρονικά ή στις υπηρεσίες ΚΕΑΟ