Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Αυξάνονται οι τιμές σε 10 ΜΗΣΥΦΑ

25/7/2022 3:01:42 πμ
Οι ποσοστιαίες διαφορές φτάνουν πάνω από το 7%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες χονδρικές τιμές ισχύουν από την Παρασκευή 22/7 σε μια σειρά από ευρέως κινήσιμα μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με τη διαχείριση της νόσου Covid-19 όπως και του κρυολογήματος. Προϊόντα του ρινικού αποσυμφορητικού Otrivin, του αναλγητικού Panadol και του αντιόξινου Aludrox παίρνουν αυξήσεις στις τιμές που κυμαίνονται από 4% έως και πάνω από 7%.

Πιο συγκεκριμένα, το Aludrox της GSK πωλείται πλέον στη χονδρική των 2,99 ευρώ (από 2,77 ευρώ), μια διαφορά ύψους 7,94%.
Τη μικρότερη διαφορά σημειώνει η Χ.Τ. του Panadol Advance (24x500mg) που ανεβαίνει στα 1,82 ευρώ από 1,75 ευρώ (4,00%), ωστόσο το Panadol Cold & Flu ανεβάζει τη χονδρική του τιμή κατά 6,01% και ανέρχεται στα 3,88 ευρώ (από 3,66 ευρώ). 

Αυξήσεις κατά 4,98% και 5,03% επιδέχτηκαν και τα σκευάσματα Otrivin: το Spray και οι δύο συσκευασίες των Drops στα 3,16 ευρώ, τα τρία σκευάσματα P.Free (meterdose, meterdose menthol και spray child) στα 4,80 ευρώ, όπως και το Advance Spray στα 4,80 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανατιμήσεις που σημειώνονται σε όλα τα επίπεδα της αγοράς δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το φαρμακείο και τα ΜΗΣΥΦΑ. Ωστόσο η πρακτική σταδιακής αύξησης των τιμών τους δεν είναι πρωτόγνωρη, από τότε που απελευθερώθηκε η τιμή τους. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών
Πώς θα διαχειριστείτε τον εκνευρισμό και την οργή τους


Σχετικά άρθρα

Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου
FIP: Στοχεύει στην ισότιμη διαχείριση του πόνου μεταξύ ανδρών και γυναικών
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία