Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυτά τα 48 φάρμακα χρειάζονται έγκριση για να χορηγηθούν

9/3/2016 9:29:06 πμ
Η έγκριση θα δίνεται από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Ένα κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει 48 σκευάσματα τα οποία θα χορηγούνται μετά από εξέταση και έγκριση των Επιτροπών Υψηλού Κόστους εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για φάρμακα τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ενώ όπως επισημαίνει ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα για την ηπατίτιδα C που περιλαμβάνει ο πίνακας θα εξακολουθήσουν να εξετάζονται από την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθήνας.

Το ίδιο τα ραδιοφάρμακα, τα φάρμακα εξωτερικού που αφορούν σε ατομικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές και όσα αφορούν σε εισαγόμενα με έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ, έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρμόδια επιτροπή ή τη λήξη της ενδεδειγμένης περιόδου θεραπείας.

Για τις περιπτώσεις συνταγογράφησης αυτών των φαρμάκων εκτός ενδείξεων, αρμόδια είναι ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ.







Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών